VanEck: Ethereum koers naar $22.000 in 2030

900 totale weergaven
ether ethereum

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck heeft een nieuw koersdoel voor ether (ETH) gedropt. Ze denken dat de munt van het Ethereum-protocol naar een onwaarschijnlijke prijs van $22.000 kan stijgen de komende zes jaar. Een enorme sprong voor deze cryptomunt die nu rond de $3.800 staat.

Massa adoptie voor ether?

Van Eck heeft ook belang bij meer adoptie van ethereum, want ze zijn een van de aanvragers van een ether exchange-traded fund (ETF), dat binnen enkele weken of maanden verhandeld gaat worden. In een recent rapport denkt Van Eck zelfs dat de ETF-markt voor ether groter wordt dan die van bitcoin. Een nogal boude uitspraak, maar de toekomst moet dan gaan uitwijzen.

Ze zijn een blinkende toekomst voor zich, want ethereum verstoort in hun ogen de sectoren financiën, bankieren, betalingen, marketing, reclame, sociale netwerken, gaming, infrastructuur en kunstmatige intelligentie. Dat is nogal wat. Bovendien is de voorspelling gebaseerd op de verwachting dat ether ETF’s goedgekeurd zullen worden en baseert het bedrijf zich op “interpretatie van on-chain data.”

De analisten stellen onder meer: “We verwachten dat spot ether ETF’s bijna klaar zijn om verhandeld te worden op Amerikaanse beurzen,” aldus het rapport. “Deze ontwikkeling stelt financiële adviseurs en institutionele beleggers in staat om deze asset vast te houden met de zekerheid van gekwalificeerde bewaarders, en te profiteren van de prijs- en liquiditeitsvoordelen die kenmerkend zijn voor ETF’s.”

VanEck schrijft dat andere factoren de prijs van ether ook naar $22.000 duwen, zoals de technologie van Ethereum. Ze noemen voordelen zoals lagere kosten, verhoogde efficiëntie en meer transparantie in vergelijking met de traditionele financiële systemen.

Deze verschuiving naar blockchaintechnologie, volgens de stelling van VanEck, bedreigt een aanzienlijk marktaandeel van traditionele financiële en technologische instellingen, die gezamenlijk een totale beschikbare markt van $15 biljoen hebben.

VanEck denkt bovendien dat de cashflow die ethereumhouders genereren door het houden van ether tegen 2030 naar verwachting $66 miljard gaan bedragen. Ook dat draagt bij aan de gewildheid van deze asset. Of deze glorieuze voorspelling ook uitkomt is afwachten. Crypto-assets zijn zeer volatiel en gevoelig voor macro-ontwikkelingen en politieke besluiten.

Lees meer over:
ETHetherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...