Vitalik Buterin uit onvrede over huidige meme coins met beroemdheden

2916 totale weergaven
vitalik buterin bitcoin

Vitalik Buterin is niet blij met de huidige trends in crypto.

In een recente tweet bekritiseerde hij deze initiatieven, die volgens hem vaak puur financieel gedreven zijn zonder een waardig doel te dienen. Hij stelt dat financiële initiatieven respect verdienen als ze een nobel doel nastreven, zoals gezondheidszorg, open source software, of kunst. Echter, projecten waarbij financiële winst het einddoel is, krijgen zijn afkeer.

De vraag is echter: geldt dit niet voor zo’n beetje alle memecoins, altcoins of shitcoins? Buterin geeft zijn mening.

Eerdere Voorbeelden en Toekomstige Richtlijnen

Buterin verwees naar eerdere initiatieven zoals “Stoner Cats” van Ashton Kutcher en Mila Kunis, waarin hij meer eer zag omdat het een daadwerkelijk kunstproject financierde. Hij ziet dergelijke projecten als aanzienlijk nobeler dan de huidige memecoin projecten van 2024.

Hij gaf ook richtlijnen voor toekomstige celebrity cryptoprojecten die hij zou kunnen respecteren:

  1. Publiek nut: Projecten moeten een publiek goed dienen, zoals kunstprojecten of liefdadigheidsinitiatieven.
  2. Interactie: Deelnemers moeten iets kunnen doen, zoals via DAO’s (Decentralized Autonomous Organizations), om betrokkenheid en organisatie te stimuleren.
  3. Langdurige impact: Projecten zouden moeten streven naar een levensduur van meer dan 10 jaar in plaats van snel te verdwijnen na een paar maanden

Een nieuwe standaard voor cryptoprojecten

Volgens Buterin zou het doel moeten zijn om projecten te creëren waarbij deelnemers tevreden zijn met hun deelname, zelfs als de tokens uiteindelijk niets meer waard zijn. Hij benadrukt dat reguliere bedrijven en liefdadigheidsorganisaties deze norm regelmatig halen, en dat crypto-initiatieven dit ook zouden moeten doen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...