Nog 1.000 blokken te minen tot bitcoin halvering – Dit is wat je moet weten

volgende Bitcoin halving 2024

De vierde bitcoin halvering staat voor de deur en dit zorgt voor veel speculatie binnen de cryptogemeenschap. Deze belangrijke gebeurtenis, die verwacht wordt tussen 19 en 20 april, komt snel dichterbij met nog minder dan 1000 blokken te minen. Verwacht wordt dat deze laatste 1000 blokken binnen de volgende 6 tot 7 dagen gemined zullen zijn. Maar wat zijn de implicaties hiervan op de markt, nu de prijzen van bitcoin de afgelopen weken wat zijn gedaald?

Bitcoin halvering krijgt mainstream interesse

Vroeger werd de halvering van bitcoin alleen gevierd door de eerste echte liefhebbers die de deflatoire eigenschappen begrepen. Nu krijgt de halvering aandacht van grote instellingen op Wall Street, die bitcoin beginnen te zien als ‘digitaal goud’ vanwege het effect van schaarste. Elke vier jaar wordt de hoeveelheid nieuwe bitcoin die gecreëerd wordt gehalveerd, wat kan leiden tot een waardestijging als de vraag blijft toenemen.

Deze komende halvering zou het startpunt moeten zijn voor een nieuwe stijging van de koers, zoals bij eerdere halveringen. Deskundigen denken echter dat het deze keer anders kan zijn door veranderende marktdynamiek. Volgens de medeoprichter van de bekende cryptobeurs Nexo is deze halvering een belangrijk moment voor bitcoin bezitters, nu de hype rondom de cryptocurrency een hoogtepunt bereikt.

Een kans voor investeerders tijdens prijsdalingen van bitcoin?

Beleggers zijn vooral geïnteresseerd door de huidige daling van de koers van bitcoin net voor de halvering. Analisten merken op dat de verminderde aanvoer van bitcoin, samen met de toenemende vraag naar ETFs, kan leiden tot een aanzienlijke prijsstijging.

Na de halvering wordt verwacht dat bitcoin een re-accumulatiefase ingaat, wat kan betekenen dat er een tijdje weinig beweging in de prijs zal zijn en dit kan variëren van enkele weken tot 150 dagen. Deze fase kan natuurlijk het geduld op de proef stellen, zeker nadat we 7 maanden aan prijsstijgingen voor bitcoin zagen. Wellicht dat bitcoin na deze re-accumulatiefase weer naar nieuwe hoogtes zou kunnen stijgen?

Lees meer over:
Bitcoin halving

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...