$1.000.000.000 aan Bitcoin van beurzen gehaald in 24 uur

Het heeft er veel van weg dat een grote partij weer bitcoin uit de markt aan het snoepen is. Op basis van on-chain analyse lijkt er voor bijna een miljard dollars van beurzen te zijn afgehaald binnen 24 uur.

Bitcoin van beurzen af

Analist William Clemente deelt een grafiek van Glassnode waarop te zien is dat er veel bitcoin van beurzen af gaat en dat er veel Tether naar de exchanges toe gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een transactie van 6.056 BTC, ter waarde van $331 miljoen. Later volgende er nog een andere opname, waardoor het totaal op 18.084 BTC terecht kwam. Omgerekend gaat het om $1,04 miljard.

De analist stelt dat "we binnenkort enkele serieuze aankondigingen kunnen verwachten". Hij doelt op een bericht van beursgenoteerde bedrijven aan de Securities and Exchange Commission (SEC). Toen Tesla, Square en MicroStrategy hun aankopen deden, moesten ze dit doorgeven aan de beurswaakhond.

Gaan we de komende dagen of weken weer een grote jongen zien die bekend maakt dat ze bitcoin gaan gebruiken als spaarmiddel?

Tether naar beurzen toe

Het lijkt er dus op dat een partij bitcoin uit de markt koopt, om deze in zelfbeheer te nemen. Bitcoin die bij beurzen staat (na de aankoop), zijn namelijk in beheer van deze derde partij. Het mooie van Bitcoin is dat je je eigen bank kunt zijn (Be Your Own Bank, BYOB, red.).

Maar tegelijkertijd merkt Clemente op dat er nóg meer bullish on-chain nieuws is. Er is ook een enorme instroom aan stablecoins zichtbaar. Zo is er onlangs $400 miljoen aan bitcoin naar beurzen gegaan. Het is niet raar om te denken dat deze 'blockchain-dollars' gebruikt worden om bitcoin mee op te kopen.

$1.000.000.000 aan Bitcoin van beurzen gehaald in 24 uur

Accumulatie

Maar dit is nog niet alles. Ook het aantal adressen van hodler die 'accumuleren' neemt toe. Het is een statistiek die iets vertelt over het aantal adressen die minimaal 3 inkomende transacties heeft, en er nog nooit eentje heeft verstuurd. Het gaat hierbij om adressen die de afgelopen zeven jaar actief zijn geweest.

Onderstaande grafiek laat zien dat het aantal 'accumuleerders' sinds januari parabolisch toeneemt.

$1.000.000.000 aan Bitcoin van beurzen gehaald in 24 uur

Dit zelfs dit is nog niet alles. Ook miners zijn hard bezig om hun voorraad bitcoin op te schroeven. Ook deze miners zijn aan het accumuleren. Gezien de fase waarin de koers zich momenteel bevindt, is dat erg bijzonder.

Het gebeurde nog niet eerder dat miners dermate veel bitcoin vasthielden in een bullmarkt, zoals onderstaande grafiek laat zien (met de gemarkeerde vlakken).

Deze niveaus van Bitcoin Miner Accumulation zijn ongekend in een bullmarkt. Dit is ook goed te zien in de on-chain activiteit. De miners zijn hard aan het 'stacken'."

$1.000.000.000 aan Bitcoin van beurzen gehaald in 24 uur

Al met al ziet het er dus goed uit: bitcoin wordt gekocht en van beurzen gehaald, er gaat veel Tether naar beurzen toe, hodlers blijven accumuleren en miners verkopen niet.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
on-chain