10x Research: Gary Gensler stopt in 2025 na Biden exit

2213 totale weergaven
Gary Gensler

Dit weekend werd plotseling bekend dat president Joe Biden zich terugtrekt uit de verkiezingsrace van 2024. Volgens de analisten van 10x Research kan dat weleens goed nieuws zijn voor bitcoin en crypto, omdat daarmee een einde komt aan Gary Gensler bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Geen last meer van Gary Gensler?

Gary Gensler werd jaren geleden als een held ontvangen door de bitcoin-gemeenschap als nieuwe voorzitter van de SEC. Uiteindelijk bleek hij de industrie ook veel tegen te werken.

Maar je kunt je afvragen in hoeverre hij echt zo negatief was voor bitcoin. Hij heeft zich wellicht veel afgezet tegen crypto, maar je kunt stellen dat een deel van zijn acties in ieder geval terecht waren.

Er is veel sprake van oplichterij in de crypto-wereld en om die reden is het misschien juist goed om extra streng te zijn tegen cryptobedrijven. Je hoeft hiervoor alleen maar aan FTX te denken.

Daarbij is er onder Gary Gensler toch een Spot Bitcoin ETF gekomen in de Verenigde Staten en staan we ook op het punt op Ethereum ETFs te krijgen.

Wat dat betreft zijn er ook hele belangrijke en positieve dingen gebeurd voor de industrie onder het bewind van Gensler.

Bullish over de komende weken

Voor de komende weken zijn de analisten van 10x Research behoorlijk bullish. Zij zien namelijk een aantal zaken op de agenda staan, die weleens heel positief kunnen uitpakken voor bitcoin en crypto.

Zo verschijnt Donald Trump op 27 juli op een grote bitcoin-conferentie in de Verenigde Staten. Sommige mensen hopen stiekem dat hij in zijn toespraak daar wat dingen onthult over de plannen die hij met bitcoin heeft.

Bepaalde analisten speculeren erover dat Trump weleens kan aankondigen dat Amerika een “strategische reserve” in bitcoin gaat aanhouden, zoals ze dat ook met olie doen.

Dat zou bijvoorbeeld vorm kunnen krijgen door de in beslag genomen bitcoin van dark markets en andere zaken in bezit te houden, in plaats van ze te verkopen zoals de Duitse overheid dat deed.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....