“Deutsche Börse lanceert handelsplatform voor crypto”

Deutsche Börse heeft een nieuwe handelsplatform gelanceerd, Deutsche Börse Digital Exchange, gericht op de handel in cryptocurrency. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

Deutsche Börse gaat crypto’s verhandelen

Dit platform is volledig gereguleerd en speciaal ontworpen voor institutionele klanten. Hiermee zet de Duitse beurs een belangrijke stap zet in de acceptatie en integratie van digitale activa binnen de reguliere financiële markten.

Enkele weken geleden sijpelde het nieuws al door in de cryptomedia. Het is dochterbedrijf Crypto Finance die een sleutelrol speelt bij het nieuwe handelsplatform.

Deutsche Boerse is eigenaar van de Frankfurt Exchange en de Deutsche Börse Xetra digitale beurs en met deze nieuwe stap breiden ze hun dienstverlening uit. De licentieverlening door BaFin aan Crypto Finance volgt op eerdere goedkeuringen en afwijzingen voor prominente spelers in de cryptosector, zoals Binance en Deutsche Bank, en benadrukt de strategische en gereguleerde benadering van Duitsland ten opzichte van de crypto-industrie.

 

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...