Bitcoin ETF’s zien uitstroom van $200 miljoen, blijft de koers boven $69.000?

De bitcoin koers maakt een terugtrekkende beweging onder de $70.000. Ook is er een opmerkelijke uitstroom uit bitcoin exchange traded funds (ETF’s). Wat zeggen de analisten?

Bitcoin ETF’s

Bitcoin startte de week veelbelovend, maar weet dinsdag de opwaartse beweging niet door te zetten voorlopig. Wat niet meewerkt, is dat Amerikaanse bitcoin spot ETF’s weinig kapitaal aantrekken. Onder meer door een uitstroom van $300 miljoen uit het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) was de netto geldstroom van maandag sterk negatief.

Volgens gegevens van bronnen, inclusief het Britse investeringsfirma Farside, bedraagt de netto uitstroom ruim 200 miljoen dollar, zie ook de populaire analist Mark Cullen in een reactie op X. De twee grootste ETF’s, BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity Investments’ Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), vermijden verliezen, waardoor ze een ononderbroken reeks van instromen behielden.

 

Analisten

Wat zeggen de analisten over de huidige marktsituatie? Een aantal anticipeerden juist op een verbetering van de ETF-markt nadat de failliete cryptobank Genesis zijn miljardenverkoop van GBTC-aandelen had afgerond. Dat geld zou gebruikt worden om bitcoins te kopen. Dat ziet ook de analist WhalePanda.

 

Ondertussen houden handelaren wel vast aan hogere koersdoelen, zoals de Nederlandse Crypto Ed. Hij anticipeert ook op een ‘bounce’ richting de $73.000 op basis van het technisch patroon wat hij ziet in de charts.

 

 

Analist en handelaar Jelle ziet dat bitcoin de all-time high van 2021 met succes opnieuw heeft getest. Maar hij verwacht dat bears een tweede poging gaan wagen om de prijzen lager te duwen. Hij houdt – in een andere tweet – vast aan een koersdoel van $82.000 als volgende target.

 

Anderen waren voorzichtiger, zoals Credible Crypto, die een bestaande theorie herhaalde die een nieuwe BTC-prijsdaling tot $60.000 of lager voorspelt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...