BlockFi schakelt Coinbase in voor crypto-opnames na sluiting webplatform

Terwijl BlockFi zich voorbereidt op de sluiting van zijn webplatform, heeft het een strategische samenwerking aangekondigd met Coinbase voor het beheer van opnames van cryptocurrency.

Sluiting van BlockFi’s webplatform

Crypto platform BlockFi sluit deze maand officieel zijn webactiviteiten, na aanzienlijke financiële problemen verergerd door zijn associaties met de mislukte crypto exchange FTX. Deze sluiting maakt deel uit van BlockFi’s lopende faillissementsprocedure, die begon in november 2022.

Details van het Coinbase-partnerschap

Om de toegang tot fondsen te vergemakkelijken ondanks de sluiting van het platform, heeft BlockFi Coinbase ingeschakeld als de primaire weg voor cryptocurrency opnames. Door deze samenwerking kunnen BlockFi-klanten die het verificatieproces hebben doorstaan, hun fondsen direct overmaken en opnemen via Coinbase. Dit omzeilt de noodzaak voor contante conversies, die extra verliezen met zich mee kunnen brengen.

Implicaties voor klanten

Klanten die de aanvankelijke opnametermijnen van BlockFi hebben gemist, krijgen een respijtperiode aangeboden om bestaande Coinbase-rekeningen op te zetten of te gebruiken voor hun transacties. Dit zorgt ervoor dat alle klanten de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot hun cryptocurrencies in natura in plaats van ze om te zetten in contanten, op voorwaarde dat ze voldoen aan de verificatie-eisen binnen de gespecificeerde deadlines.

Achtergrond en toekomstige bepalingen

BlockFi’s samenwerking met Coinbase voorziet niet alleen in onmiddellijke opnamebehoeften, maar stelt ook een kader vast voor toekomstige distributies. Dit omvat de afhandeling van teruggevorderde fondsen van FTX, en zorgt ervoor dat BlockFi-klanten potentieel kunnen profiteren van de lopende liquidatie- en afwikkelingsprocessen in verband met FTX’s faillissement. BlockFi benadrukt dat zonder dergelijke regelingen, toekomstige uitkeringen beperkt zouden zijn tot cash settlements, wat het belang van dit partnerschap onderstreept om activa van cliënten in hun oorspronkelijke vorm te behouden.

De samenwerking tussen BlockFi en Coinbase markeert een kritieke ontwikkeling in BlockFi’s faillissementsoplossingsproces en biedt een gestructureerde en klantvriendelijke aanpak voor het beheer van opnames. Terwijl BlockFi zijn laatste operationele fases doorloopt, is deze samenwerking cruciaal om ervoor te zorgen dat klanten toegang behouden tot hun beleggingen met minimale verstoring.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....