Fantasy United: Man U lanceert het eerste Web3-voetbalspel in de Premier League

913 totale weergaven

Manchester United heeft een gewaagde stap gezet in de Web3-wereld door “Fantasy United” te lanceren, het eerste fantasy-voetbalspel van de Premier League dat is geïntegreerd met blockchaintechnologie op Tezos.

Een nieuw tijdperk in voetbalfandom

Het nieuwste project van Manchester United, “Fantasy United,” introduceert een unieke fusie van digitale verzamelobjecten en interactieve gameplay. Dit Web3 fantasy voetbalspel, gebouwd op de Tezos blockchain, stelt fans in staat om Player Trading Cards te verzamelen en fantasieteams te vormen, waardoor hun betrokkenheid bij de club wordt vergroot.

Spelerskaarten: Verzamelen en wedijveren

Fans kunnen Player Trading Cards verzamelen met alle spelers uit het eerste team van Manchester United, inclusief de nieuwe spelers Joshua Zirkzee en Leny Yoro. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in Classic, Rare en Ultra-Rare edities en worden tijdens het seizoen 2024/25 dynamisch bijgewerkt met realtime statistieken. Door vijfmanselftallen te vormen, kunnen fans punten verdienen op basis van de echte prestaties van spelers, zoals doelpunten, assists, tackles en reddingen.

De lancering en vroege toegang

De lancering van Fantasy United markeert een belangrijke mijlpaal voor de digitale strategie van Manchester United. Duivelhouders, eigenaars van de oorspronkelijke digitale collectie van de club, kregen al vroeg toegang tot de Player Trading Cards. Vanaf 31 juli kunnen alle fans meedoen en het spel begint tegelijk met de Premier League-opener van Manchester United tegen Fulham op 16 augustus.

Een succesvolle samenwerking met Tezos Blockchain

Dit innovatieve project maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen Manchester United en de Tezos blockchain, die begon met de lancering van ‘The Devils’, een digitale verzameling van 7.777 unieke karakters. De samenwerking heeft een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van de betrokkenheid van fans en het moderniseren van het voetbalfanaat.

De gemeenschap en daarbuiten betrekken

Met bijna 100.000 leden op hun Discord-kanaal blijft Manchester United zijn fans betrekken via digitale initiatieven. De introductie van Fantasy United en Player Trading Cards weerspiegelt een groeiende trend onder voetbalclubs om blockchaintechnologie te omarmen en de fanervaring te verbeteren met unieke digitale middelen en interactieve platforms.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....