15.000 brokers mogen via Morgan Stanley bitcoin ETF’s aanbevelen

Nieuwe berichtgeving van Morgan Stanley geeft te kennen dat de bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) serieus mogen worden onderzocht. Het bedrijf is naar verluidt van plan om zijn 15.000 brokers goedkeuring te geven om de fondsen aan klanten aan te bieden. Daarbij gebruikt men zelfs het woord “aanmoedigen”.

Bitcoin ETF’s voor nieuw publiek

Twee senior managers deelden inzichten over de plannen van het bedrijf om ‘guardrails’ op te zetten voor aankopen. Het bedrijf wil daarbij wel regels opstellen voor risicotoleranties en investeringslimieten. Ook komt er een limiet op de handelsfrequentie voor de bitcoinfondsen.

Hoewel geen van de leidinggevenden het exacte datum geeft voor de uitvoering van dit nieuwe beleid, verklaren de leidinggevenden het volgende:

“We gaan ervoor zorgen dat we er heel voorzichtig mee zijn. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen er toegang toe heeft. We willen het gewoon op een gecontroleerde manier doen.”

De directeur verklaart dat de klanten grote interesse hebben getoond in de aankoop van Bitcoin ETF’s. Hij voegde eraan toe dat beleggers geld in ETF’s beleggen omdat dit hen interessant lijkt. “Onze klanten wedden hun ranch niet op bitcoin.” Dat is een Amerikaans gezegde om aan te geven dat het niet om roekeloze investeringen gaat.

Andere financiële bedrijven zoals Merill Lynch, Wells Fargo en Cetera Financial Group van de Bank of America hebben ook Bitcoin ETF’s geïntroduceerd aan hun klanten.

Matt Fries, directeur Investment Products bij Cetera, stelt:

“We zullen de implicaties van bitcoin ETF’s en aanverwante producten proactief blijven evalueren en ons beleid daarop aanpassen, en we kijken ernaar uit om samen te werken met onze financiële professionals om bitcoin ETF’s te adopteren wanneer dat passend is met hun klanten.”

Vanaf woensdag heeft de netto inflow van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s van de grootste vermogensbeheerders als BlackRock, Ark Invest en Grayscale een enorme $12,29 miljard bereikt. De totale AUM van alle fondsen is nu ruim $53 miljard.