$1,5 Bln SHIB transfered in 24u, netwerk bereid hard fork voor – Wat gaat Shiba Inu doen?

Shiba Inu is de afgelopen jaren na Dogecoin de belangrijkste meme coin in de markt en, in tegenstelling tot het grote broertje, wordt er volop verder ontwikkeld aan het netwerk van de cryptomunt. Zo bereidt het zich momenteel voor op een Shibarium hard fork. 

In aanloop naar deze nieuwe ontwikkeling gebeurt er veel onder Shiba Inu traders. Zo zijn er in de afgelopen 24 uur meer dan 1,5 biljoen Shiba Inu tokens van wallet gewisseld. De grootste transactie was er één van 53 miljard tokens; wat neerkomt op een waarde van zo’n $1,3 miljoen.

Hard fork in Shiba netwerk

Komende week zal Shiba Inu waarschijnlijk met de nieuwe Shibarium hard fork komen. De upgrade staat gepland voor 2 mei en zal nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen naar het Shiba Inu ecosysteem. Een hard fork is als het ware een afsplitsing van de blockchain.

Door af te splitsen naar een nieuwe blockchain kan een netwerk extra mogelijkheden ontwikkelen. Een blockchain netwerk heeft zijn beperkingen en ondanks de ontwikkelingen in het Ethereum-netwerk waar Shiba Inu op ontwikkeld is, zijn de ontwikkelaars op zoek naar meer functies voor de crypto token.

Shibarium brengt extra staking mogelijkheden en een geheel nieuwe token naar het Shiba Inu netwerk. Zo ontvang je $BONE tokens wanneer je meehelpt met het netwerk up-to-date te houden door tokens vast te zetten.

Daarnaast biedt Shibarium ook een eigen decentrale exchange onder de naam ShibaSwap, komt het met de ShibaTheMetaverse en kun je jouw ShibName kopen die via Web3-functies altijd van jou blijft.

Wat gaat Shiba Inu doen?

De komende hard fork update zorgt voor enthousiasme bij meme coin traders. Niet alleen de extra functies zorgen voor dit enthousiasme, ook het feit dat de ontwikkelaars achter de coin op zeer actieve basis bezig blijven met Shiba Inu voedt de positieve houding van traders vergeleken met $SHIB.

Veel andere meme coins werken meer als een eenmalige uitgave waar vervolgens niet tot nauwelijks nog naar omgekeken wordt. De tokens worden veelal op blockchains als Ethereum en Solana ontwikkeld en maken ook alleen gebruik van de mogelijkheden die deze netwerken bieden.

wat gaat shiba inu doen

De Shiba Inu koers staat op dit moment op $ 0.00002454, nog altijd meer dan 70% lager dan de all-time high van de koers die in oktober 2021 $ 0.00008845 wist te bereiken. Gaat Shiba Inu met de nieuwe upgrade weer richting deze recordhoogte stijgen?

Op het moment is er nog veel voorzichtigheid in de markt nadat afgelopen weekend de Bitcoin halving plaatsvond. De koersen van grote cryptomunten bewegen zijdelings en de altcoin markt heeft een lichte tik te verwerken gekregen.

Shiba Inu heeft echter een aantal voordelen waardoor het de komende jaren verder kan groeien en Dogecoin als waardevolste cryptomunt aan kan vallen. Via burn-programma’s is er sprake van een teruglopende hoeveelheid verhandelbare tokens en met de nieuwe functies van Shibarium kan het aantal actieve $SHIB holders vergroot worden.

Eén van de oprichters van Shiba Inu, Lucie, gelooft zelfs dat de prijs van Shiba Inu kan stijgen tot $0,01. Hiervoor zou de koers nog x400 moeten gaan, waardoor ze ook aangeeft dat dit waarschijnlijk nog wel even gaat duren.

Alternatieve meme coins

Ben jij op zoek naar meme coins die op korte termijn een grote stijging kunnen neerzetten? Dan kan het beter zijn om te investeren in nieuwe coins die bij het grote publiek nog onbekend zijn. Hieronder vind je drie van deze opties waarbij je via een presale kan investeren in de tokens.

Dogeverse – Multichain $DOGE alternatief

Zoals je eerder al las, zijn veel meme coins afhankelijk van één blockchain. In het geval van Dogecoin is dat een eigen blockchain, maar bij veel andere tokens is dit Ethereum of Solana. De nieuwe meme coin Dogeverse pakt het echter helemaal anders aan.

Je kunt de $DOGEVERSE token verkrijgen op zes verschillende blockchains; Ethereum, BNB, Polygon, Avalanche, BASE en Solana. Vervolgens kun je de tokens ook nog eens gemakkelijk overzetten naar een andere chain en ze daar verder verhandelen.

Dogeverse presale roadmap

De presale van Dogeverse is nog geen maand bezig, maar heeft nu al meer dan $ 11,5 miljoen opgehaald. Het enthousiasme voor de token is vanwege de multichain mogelijkheden groot, en om zelf nog mee te doen met de presale moet je er op tijd bij zijn. Hoe eerder je er bij bent, hoe goedkoper de token is.

Je kunt de token via de website van Dogeverse kopen, waar je zelf kiest via welke blockchain je de tokens aanschaft. Daarna is het direct mogelijk om de tokens vast te zetten voor staking om zo een rente te ontvangen en bij de officiële lancering nog meer $DOGEVERSE in je wallet terug te vinden.

 

WienerAI – Deels hond, deels AI

WienerAI is afgelopen week in een presale gelanceerd en jij kunt nu nog in de eerste fase van deze presale instappen om tegen het voordeligste tarief de token te kopen. Het project combineert memes met AI-technologie en heeft zo twee van de meest besproken onderwerpen in de crypto industrie te pakken.

In plaats van de Shiba Inu hond gebruikt het een tekkel als mascotte van de token. Verder heeft het alle kenmerken van een echte meme coin; er zijn 69 miljard tokens aangemaakt waarvan 30% in de presale gekocht kan worden en het centreert zich rondom een community.

wienerai

De komende tijd zal de token in de presale beschikbaar zijn en lanceert het team achter WienerAI een wereldwijde marketing campagne. Daarna zullen er upgrades aan WienerAI plaatsvinden en zal uiteindelijk de token gelist worden op grote exchanges.

 

Slothana – Laatste kans om $SLOTH te kopen

Dit jaar staat tot nu toe in het teken van grote meme coins op de Solana blockchain die enorme prestaties neerzetten. Slothana is de laatste toevoeging en ook in deze token is er direct veel interesse; het project heeft nu al meer dan $15 miljoen opgehaald en is nog niet eens officieel gelanceerd.

Je hebt voor deze lancering nog een laatste kans om de token via de website te kopen. Dat doe je door Solana te versturen naar het adres dat op deze website staat, daarnaast kun je het ook gemakkelijk via je wallet doen.

De Slothana token heeft als doel om te stijgen naar een marktwaarde van $ 420 miljoen, waardoor er vanaf de huidige hard cap nog grote prijsontwikkelingen mogelijk zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...