Analist: bitcoin bereikt een nieuwe all time high, zet Solana concurrent in het zonnetje

1112 totale weergaven
bitcoin bullmarkt |

Een veel gevolgde crypto-analist gelooft dat Bitcoin (BTC) op het punt staat om naar nieuwe recordhoogten te stijgen. Het gaat om de pseudonieme analist Bluntz, die maar liefst 270.000 volgers bedient op het sociale mediaplatform X.

Bitcoin in de lift?

De afgelopen 24 uur is bitcoin weer flink gestegen boven de $64.000, door de recente uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. Een mogelijk lagere rente is gunstig voor BTC. omdat beleggers goedkoper geld kunnen lenen om crypto’s te kopen. De prijsactie van BTC wordt namelijk ook gevoed door korte termijn speculatie van beleggers en niet alleen lange termijn vasthouden van de munt.

Volgens Bluntz is Bitcoin begonnen aan een nieuwe vijf-golfbeweging die BTC naar een nieuw record kan stuwen nadat het weerstand op $62.000 heeft doorbroken. De handelaar past de Elliott Wave-theorie toe, die stelt dat een bullish actief vaak een opwaartse beweging in vijf golven ervaart voordat er een aanzienlijke correctie optreedt.

“We hebben de uitbraak gekregen, ik ben er vrij zeker van dat dit de start is van de run naar een recordhoogte.” Op basis van de grafiek van de pseudonieme analist lijkt Bluntz te suggereren dat Bitcoin kan stijgen tot een prijs van $84.000 in een reeks golven tegen midden september.

Ook Rekt Capital ziet dat bitcoin het oude all time high gebied arond $70.000 aan het testen is als support level. Het brekent van $65.000 betekent dat de koers in de regionen richting $71.000 gaat bewegen, zo legt hij in een andere tweet uit.

Solana concurrent SEI

Een sprong naar de markt van de altcoins. De meeste alts kleuren deze zaterdagochtend ook weer behoorlijk groen na een mindere periode. Bluntz zet Solana (SOL)-concurrent Sei in het zonnetje. Hij gelooft de analist dat SEI op het punt staat een uitbarsting te maken tegenover Bitcoin en de Amerikaanse dollar.

“Ik denk dat SEI op het punt staat flink te stijgen.

Het SEI/BTC-paar heeft een wekelijkse bullish divergentie. Het SEI/USD-paar heeft een duidelijke vijf-golfstijging vanaf de dieptepunten doorgemaakt en heeft al een mooie terugval gehad, samen met zware negatieve financiering.”

Een bullish divergentie doet zich voor wanneer de prijs van een actief lagere dieptepunten vormt, terwijl een momentumoscillator zoals de relative strength index (RSI) hogere dieptepunten laat zien. Op basis van de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat SEI bijna $0,40 zal bereiken. Deze munt is de afgelopen 24 uur al met dubbele cijfers gestegen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...