Bitwise CIO onder de indruk van twee grafieken van Solana-rivaal

815 totale weergaven
|

Bitwise CIO Matt Hougan is onder de indruk van twee grafieken van Solana-rivaal Aptos (APT). Net als Solana is Aptos een blockchain die vooral draait om smart contracts en de toepassingen die daarmee te fabriceren zijn.

Hougan onder de indruk van Aptos

In zijn tweet deelt Hougan twee grafieken. In die grafieken zien we de stijging van het aantal dagelijkse transacties, maar ook het aantal actieve adressen op de blockchain. Allebei die statistieken zitten in de lift voor de blockchain.

“Iedere week begin ik mijn vrijdag door naar ~150 grafieken te kijken. Soms zijn er één of twee die eruit springen. Deze week was ik onder de indruk door deze twee van Aptos”, zo vertelt de analist.

Image

Heel indrukwekkend ziet de bovenstaande grafiek er nog niet uit, op de twee extreme sprongen na. Dat lijken echter uitzonderingen. Al moeten we toegeven dat het aantal transacties gestaag begint te stijgen momenteel.

Image

Het aantal actieve adressen ziet er een stuk gezonder uit. Daar lijkt daadwerkelijk sprake van een stabiele groei voor Aptos.

Hoe gaat het met Aptos?

Aptos, dat AptosBFT gebruikt als consensusmechanisme, werd op 18 oktober 2022 gelanceerd. Rond de bodem van de bearmarkt dus. Op dit moment staat de token ongeveer 50% van z ijn all-time high van 19,92 dollar vandaan.

Maar vanaf de lokale bodem van augustus 2024 is Aptos met 130% gestegen. Destijds viel de koers van de munt namelijk terug naar 4,303 dollar. Op het moment van schrijven handelt Aptos op 10,09 dollar.

Naast Aptos is Hougan ook positief over het Base van Coinbase, een layer-2 voor Ethereum. Volgens Hougan kan ook Base indrukwekkende statistieken overleggen op dit moment.

Om vuurwerk te krijgen in het vierde kwartaal van 2024 zijn er volgens Hougan drie voorwaarden waar de markt aan moet voldoen. Hiervoor zijn meer renteverlagingen nodig, een gunstig uitkomst van de verkiezingen en “geen grote negatieve verrassingen.”

Met dat laatste doelt hij onder andere op grote hacks of gelockte coins die plotseling op de markt komen. “De geschiedenis van crypto zit helaas vol met dergelijke verrassingen”, zo vertelt Hougan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....