Harris verslaat Biden, loopt achter op Trump met crypto

625 totale weergaven
Kamala Horris en Trump Drijven Crypto-Storm |

De Amerikaanse presidentskandidate Kamala Harris neemt een vriendelijkere houding aan dan Biden op het gebied van crypto regulering, maar Trump gaat verder. Maar ze is nog steeds sceptischer dan Trump op het gebied van belastingen, Bitcoin-mining en zelfbewaring. Dat blijkt uit onderzoek van Galaxy Research.

Harris en Trump over crypto

Harris is vriendelijker tegenover cryptovaluta dan haar huidige baas, president Joe Biden. Maar ze is niet zo pro-industrie als rivaal en voormalig president Donald Trump, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Galaxy Research.

Harris belooft de regelgeving voor Amerikaanse cryptobedrijven aanzienlijk te verbeteren. Maar ze heeft ongunstige standpunten over andere relevante kwesties, zoals belastingen, Bitcoin-mining en zelfbewaring, aldus een bericht van Alex Thorn, hoofd onderzoek van Galaxy, op X. “Hoewel Trump ongetwijfeld gunstiger is voor de industrie, zijn we optimistisch dat Harris meer steun kan bieden dan Biden”, aldus Thorn.

harris trump crypto

Hoe Trump en Harris zich verhouden tot cryptobeleid

De verkiezingen in november zetten Republikeinse kandidaat Trump — die heeft gezegd dat hij van Amerika “de cryptohoofdstad van de wereld” wil maken — tegenover Democraat Harris, die relatief stil is geweest over de industrie.

Onder Biden, een Democraat, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een agressieve regelgevende houding aangenomen ten opzichte van crypto, met meer dan honderd regelgevende maatregelen tegen bedrijven in de industrie.

In juli beloofde Trump Gary Gensler te “ontslaan”, die momenteel de SEC leidt. Vanaf september is Harris haar cryptobeleid gaan verbeteren, door blockchaintechnologie te noemen als één van de opkomende sectoren waarin ze wil dat de VS “dominant blijft”.

Het is de vraag of dat ook daadwerkelijk leidt tot vriendelijker beleid. Volgens de analisten Galaxy suggereren “gesprekken achter de schermen dat Harris een iets constructievere aanpak nastreeft” dan Biden.

Op 2 oktober trad het hoofd van de SEC, Gurbir Grewal, af, wat mogelijk een ommekeer binnen de huidige regering aangeeft.

Volgens Galaxy blijft Harris “extreem vijandig” tegenover de industrie op het gebied van belastingen. Haar plannen omvatten “het terugdraaien van Trumps belastingverlagingen”, en dat leidt waarschijnlijk tot hogere vermogenswinstbelastingen voor cryptobezitters.

Bitcoin mining

Ondertussen heeft Trump zijn steun uitgesproken voor Bitcoin-mining, wat hij verwart met productie. Trump wil dat er meer Bitcoin “made in America” ​​wordt gemaakt, aldus het rapport.

Trump heeft ook beloofd “het recht op zelfbewaring te beschermen”. Dat betekent dat iemand de sleutels van zijn eigen bitcoin en crypto zelf mag bewaren en niet bij een externe partij. Harris heeft geen vergelijkbare gunstige standpunten ingenomen over Bitcoin-mining of zelfbewaring en dat is op dit moment ook niet te verwachten.

Opvallend is dat beide kandidaten nog steeds agressief zijn over het opleggen van financiële sancties aan buitenlandse tegenstanders op cryptotransacties, aldus Galaxy.

Dat kan de steun van beide kandidaten beperken voor “permissionless” gedecentraliseerde financiële protocollen die de Know Your Customer- of Anti-Money Laundering-regels overtreden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...