2 redenen voor bitcoin koers van $69.000 dollar voor de halving

Bitcoin heeft de neiging om in aanloop naar de halving met 30 procent te stijgen in acht weken tijd, zo blijkt uit onderzoek van 10X Research. De vierde halving in de geschiedenis van bitcoin lijkt nu voor 19 april op de kalender te staan. Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin op de dagelijkse grafiek boven de 80 gekomen.

Kan bitcoin het voor elkaar krijgen om nog voor de halving zijn all-time high van 69.000 dollar te bezoeken?

Koerscorrectie is ook mogelijk voor bitcoin

Hoewel veel analisten nu alweer spreken over een mogelijk vervroegd bezoek van de all-time high, kunnen we ook de kans op een correctie voor de halving niet uitsluiten. In het verleden onderging bitcoin immers voor iedere halving nog een behoorlijke correctie.

De halving van 2020 werd natuurlijk overschaduwd door de uitbraak van de COVID-19 pandemie, waardoor grote vrees ontstond voor een wereldwijde financiële crisis.

Vanwege die angst schoot de bitcoin koers omlaag, maar uiteindelijk wisten centrale banken redding te brengen, door de wereldeconomie te overspoelen met kapitaal.

Niet lang daarna herstelde de bitcoin koers alweer. Het is nog maar de vraag of we dit jaar weer zo’n goede reden voor dalingen krijgen. De mogelijkheid op een recessie bestaat nog altijd, maar weinig mensen lijken daar nog echt in te geloven.

‘Bitcoin koers van 69.000 dollar voor de halving is mogelijk’

Eerder bespraken we het onderzoek van 10X Research al. Op basis van historische data kwamen zij tot de conclusie dat bitcoin gemiddeld met 32 procent stijgt gedurende de laatste 60 dagen tot de halving.

Vanaf de huidige koersen zou dat betekenen dat bitcoin heel dicht in de buurt van de all-time high van 69.000 dollar kan komen.

Daarvoor moet echter wel de huidige weerstand worden overwonnen. Bitcoin kende een vlotte start van 2024, maar rond de koers van 52.000 dollar lijkt nu een gigantische weerstand te liggen.

Kunnen de bulls die de komende dagen doorbreken? Het antwoord op die vraag lijkt veelal af te hangen van het verdere succes van de Spot Bitcoin ETFs.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....