200.000 bitcoin weggehaald bij cryptobeurzen in 4 maanden

200.000 bitcoin weggehaald bij cryptobeurzen in 4 maanden

Steeds meer bitcoin (BTC) stroomt weg bij cryptobeurzen. Volgens data van Glassnode is er de afgelopen 4 maanden maar liefst 200.000 BTC weggestroomd van beurzen. Dat is tegen de huidige dagprijs zo'n $12,5 miljard aan bitcoin.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat er steeds minder instroom is naar beurzen. Sterker nog: al maanden nemen de balansen voor beurzen af. Het gaat hier dan wel specifiek om klantenfondsen. Waar en hoe de bedrijven zelf hun bitcoin opslaan wordt hier niet in meegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot de helft van 2020 werd er vooral meer bitcoin naar beurzen toegestuurd dan opgenomen. Inmiddels zien we een groter aantal BTC dat beetje bij beetje weg gaat bij beurzen.

In de praktijk betekent het simpelweg dat de adressen die worden gekoppeld aan de grote handelshuizen minder BTC bevatten. Dat duidt erop dat bitcoiners hun geld ergens anders opslaan. Of dat in eigen beheer is of bijvoorbeeld in de vorm van verschillende fondsen is onbekend. Ook zijn er partijen zoals MicroStrategy die vanaf 2020 meer dan 100.000 BTC hebben vergaard.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties