200.000 bitcoin weggehaald bij cryptobeurzen in 4 maanden

Steeds meer bitcoin (BTC) stroomt weg bij cryptobeurzen. Volgens data van Glassnode is er de afgelopen 4 maanden maar liefst 200.000 BTC weggestroomd van beurzen. Dat is tegen de huidige dagprijs zo'n $12,5 miljard aan bitcoin.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat er steeds minder instroom is naar beurzen. Sterker nog: al maanden nemen de balansen voor beurzen af. Het gaat hier dan wel specifiek om klantenfondsen. Waar en hoe de bedrijven zelf hun bitcoin opslaan wordt hier niet in meegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot de helft van 2020 werd er vooral meer bitcoin naar beurzen toegestuurd dan opgenomen. Inmiddels zien we een groter aantal BTC dat beetje bij beetje weg gaat bij beurzen.

In de praktijk betekent het simpelweg dat de adressen die worden gekoppeld aan de grote handelshuizen minder BTC bevatten. Dat duidt erop dat bitcoiners hun geld ergens anders opslaan. Of dat in eigen beheer is of bijvoorbeeld in de vorm van verschillende fondsen is onbekend. Ook zijn er partijen zoals MicroStrategy die vanaf 2020 meer dan 100.000 BTC hebben vergaard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...