#205 Bitcoin uit Satoshi-tijdperk in beweging

990 totale weergaven

De afgelopen tijd zijn er weer een aantal opvallende transacties geweest. Het betreft sats van visionaire ontwikkelaars, miners en bitcoiners van het eerste uur. On-chain analist is voor Bitcoin Focus in deze data gedoken.

Oude sats

Een van de kenmerken van de bitcoinblockchain is dat alle transacties openbaar zijn. Dit staat in contrast met het traditionele financiële systeem. Het voordeel hiervan is dat het direct duidelijk wordt vanaf welk adres de transacties zijn verzonden en wie de ontvangers zijn. Door deze adressen te koppelen aan entiteiten, zijn er conclusies te trekken over de reden van de transactie.

De afgelopen periode zijn er meer van dit soort transacties (10 jaar of ouder) aan het licht gekomen. In totaal waren het 38 aantal in afgelopen 365-dagen, en waarvan 20 transacties sinds begin van dit jaar. Breng je deze geldstromen in kaart, dan ziet dat er zo uit:

#205 Bitcoin uit Satoshi-tijdperk in beweging

In het Premium artikel – dat je met lightning voor ongeveer 4.000 sats – neemt Maarten een aantal transacties onder de loep:

  1. 160 BTC van de Canadese beurs QuadrigaCX
  2. 400 BTC van een zeer geduldige whale
  3. 400 BTC van de darkweb marktplaats Silk Road

Als je van bitcoin én diepgang houdt, kunt je gratis meer verhalen lezen. Schrijf je hieronder in voor de open nieuwsbrief, of ga naar de website. Wil je Focus steunen? Met een donatie kun je er voor zorgen dat we ook gratis edities kunnen blijven schrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd