22-jarige Amerikaan aangeklaagd voor diefstal van $784.000 aan Bitcoin en altcoins

979 totale weergaven

Een cryptohacker heeft een reeks aanklachten aan zijn broek gekregen. Naar verluidt stal de man twee jaar geleden $784.000 aan cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Nu moet de man voorkomen.

Fraudeur

Het gaat om Joseph James O’Connor, op het internet ook wel bekend als PlugwalkJoe. Hij wordt beschuldigd van het plegen van fraude met overboekingen, het witwassen van geld, identiteitsdiefstal en enkele hacks, zo meldt Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De scheme liep van maart tot mei 2019. O’Connor deed een sim-swapaanval aan het adres van enkele senior executives van een cryptobedrijf in Manhattan. Ook viel hij twee andere klanten lastig met zijn praktijken. O’Connor en zijn handlangers hebben vervolgens het gestolen geld witgewassen.

Het was daarnaast niet de eerste keer dat O’Connor in strijd was met de wet. In juli werd O’Connor gearresteerd vanwege zijn connectie met de beruchte Twitter-hack van juli 2020. Via enkele populaire accounts werden er Bitcoin adressen gedeeld.

Onderdeel van Twitter hack

Het was onderdeel van een neppe Bitcoin-weggeefactie die werd verspreid via verschillende grote accounts, van de Amerikaanse presidenten Barack Obama en Joe Biden tot de accounts van Apple, Uber, Kanye West, Elon Musk en Bill Gates.

Deze scam bracht naar verluidt meer dan $118.000 aan Bitcoin in het laatje.

De man is nu dus aangeklaagd in New York voor zijn (mis)daden. Voor de aanklachten tegen de nog maar 22-jarige Amerikaan staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar.

Graham Ivan Clark, het tienerbrein achter de hack van Twitter, pleitte in maart schuldig voor een rechtbank in Florida. Hij stemde ermee in om zijn straf drie jaar in een jeugdgevangenis uit te zitten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad