‘22% van institutionele beleggers wil in toekomst Bitcoin kopen’

Zakenbank JPMorgan heeft een onderzoek gedaan onder 3.400 professionele beleggers van 1.500 instituties. Donderdag gaven ze tijdens hun Macro Quantitative Conference de resultaten vrij van deze enquête. Het geeft een goed beeld van hoe deze beleggers denken over cryptocurrency's.

Onderzoek beleggers

De onderzoeksresultaten suggereren dat de reputatie van cryptocurrency verbeterd. De legitimiteit van deze activaklasse neemt in de hoofden van investeerders toe. Tegelijk is de perceptie over bitcoin zoals we die kennen: het is risicovol en is gerelateerd aan misdadige activiteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna een tiende van de ondervraagde bedrijven zei dat ze in cryptovaluta hebben geïnvesteerd. Van de 89% die dat nog niet heeft gedaan, geeft 22% van de 3.400 investeerders aan dat ze dit in de toekomst waarschijnlijk wel zullen doen. De resterende 78% verwacht de komende jaar 'nocoiner' te blijven.

Daarnaast gelooft 58% van hen dat de cryptomarkt ‘zal blijven bestaat’. Sommigen gaan nog een stap verder: 7% van de ondervraagden gelooft dat cryptocurrency's ‘een van de belangrijkste activa zullen worden’.

Pessimisme

Hoewel het in het onderzoek telkens over 'cryptovaluta' gaat, mogen we het beestje natuurlijk bij haar naam noemen: bitcoin. Want het zijn vooral grote investeerders die expliciet kiezen voor bitcoin als spaarmiddel, en niet zo zeer bezig zijn met alternatieve cryptovaluta.

Toch is 21% van de respondenten van mening dat crypto een "tijdelijke rage" is. Maar liefst 14% schaart zich achter Warren Buffer met de quote dat het "waarschijnlijk rattengif in het kwadraat" is. Van Buffet is bekend dat hij een pessimistische houding heeft ten opzichte van de cryptomarkt.

Tot slot wil 77% wil dat toezichthouders strengere regels voor cryptocurrency ontwikkelen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: