23 Bedrijven hebben nu samen ruim $16 miljard aan Bitcoin (BTC) in bezit

812 totale weergaven

Beursgenoteerde en grote bedrijven die in de lijst van Bitcoin Treasuries zijn opgenomen hebben nu samen bijna 1 miljoen bitcoin. Om precies te zijn gaat het om 842 duizend bitcoin en dat aantal groeit snel.

Het lijkt erop alsof er iedere week wel weer bedrijven bij komen die een deel van hun kapitaal in bitcoin investeren. Deze enorme golf van interesse is natuurlijk louter positief voor bitcoin en drijft de koers waarschijnlijk flink omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale de grote speler op het gebied van bitcoin

Van alle bedrijven is de Grayscale Bitcoin Trust verreweg de grootste corporate die bitcoin op de balans heeft. Deze grote Amerikaanse partij heeft namens haar investeerders voor meer dan $10 miljard aan bitcoin op de balans staan.

Grayscale heeft in totaal meer dan 500 duizend bitcoin, wat meer dan 2% van de volledige bitcoin-supply is. Misschien nog wel een stuk meer als je alle verloren coins ook nog meerekent.

Hoewel Grayscale al langer bezig is om deze positie op te bouwen, lijkt het erop dat de hype onder andere corporates nu ook is losgebarsten. Omdat beursgenoteerde bedrijven grote posities die ze innemen openbaar moeten maken is het mogelijk om deze lijst samen te stellen.

Bedrijven die bitcoin op balans zetten doen het goed

MicroStrategy is nog steeds het voorbeeld wat iedereen geeft als het over bedrijven gaat die bitcoin op de balans hebben. Sinds hun aankoop is het aandeel van het bedrijf met 120% gestegen. Dat heeft alles te maken met de koers van bitcoin.

Ook het Square van Twitter-founder Jack Dorsey, dat $50 miljoen in bitcoin investeerde doet het goed. De Amerikaanse payment-provider zag haar aandelenkoers met 15% toenemen na de grote investering in bitcoin.

Tot nu toe mogen alle bedrijven die op de lijst van Bitcoin Treasuries staan zwarte cijfers schrijven. Dat wil zeggen dat hun investering in de plus staat. Wat natuurlijk niet gek is, aangezien bitcoin de afgelopen weken als een raket de lucht is gegaan.

Met een koers van ongeveer $19.000 op het moment van schrijven is het vrijwel onmogelijk om met je bitcoin-investering in de min te staan. Aangezien er weinig momenten in de geschiedenis van de munt zijn dat de koers hoger stond dan vandaag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....