$250.000 voor 1 bitcoin? Volgens Tim Draper gaan halving en ETF’s de prijs opdrijven

Durfkapitalist Tim Draper zegt dat bitcoin een prima bescherming tegen de waardevermindering van fiat valuta’s zoals de euro en de dollar. Hij gelooft dat de vraag naar bitcoin de prijs kan opdrijven tot $250.000 per stuk.

Tim Draper over bitcoin

Draper, afkomstig uit een bekende investeerdersfamilie uit Californië, ziet de waarde van bitcoin verdrievoudigen in 2024 door de instroom in spot exchange-traded funds (ETF’s) en de naderende bitcoin halving. Hij deed zijn uitspraken tijdens de Paris Blockchain Week. Hij verwacht dat de prijs van BTC fors gaat toenemen, al in dit jaar.

“Als ik moest voorspellen, misschien kunnen we $250,000 zien tegen het einde van het jaar. Ik bedoel, het ziet er vrij goed uit,” zegt Draper terwijl hij terugblikte op zijn eerdere prijsvoorspellingen. Volgens hem is de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in Amerika een belangrijke factor in de recente prijsontdekking bij bitcoin. Investeerders zijn simpelweg nieuwsgierig naar bitcoin, maar hebben geen zin om het zelf te kopen of te bewaren. Bitcoin ETF’s vullen daarmee een gat in de markt.

Hij benadrukt ook dat het voor investeerders aantrekkelijk is om bij hun zelfde fondsbeheerder te blijven. Ze werken liever langer door met een BlackRock en Fidelity om hun investeringen te beheren en dan is het fijn dat nieuwe assetklasse zoals bitcoin onderdeel van het aanbod zijn. Bitcoin als schaars goed én als opkomend betaalmiddel stuwen de populariteit van de cryptomunt verder omhoog. Tegelijkertijd ervaren mensen steeds meer koopkrachtvermindering van hun huidige euro’s en dollars.

Draper zegt daarover: “Ik hoef echt geen fiatvaluta vast te houden die in waarde afneemt over tijd vanwege politieke grillen of overheidsuitgaven, of politici die besluiten dat ze meer geld gaan uitgeven en jouw geld weer laten verminderen.” De durfinvesteerder zegt dat bitcoin een “plek van grote veiligheid” is tegen inflatie.

De aankomende vierde bitcoin halving op zaterdag 20 april heeft ook flinke impact op de markt, zo denkt de Amerikaan. Investeerders moet deze gebeurtenis niet onderschatten. “Als je een investeerder in de aandelenmarkt bent, zeggen ze wed niet tegen de Fed [Amerikaanse Federal Reserve]. Als je een bitcoin-koper bent, dan zeg ik: wed niet tegen de halvering. Het verandert alles. Het aanbod krimpt, de vraag neemt toe en de prijs gaat omhoog. Dat is natuurlijke economische wet van vraag en aanbod,” aldus Draper.

De venture capitalist herhaalde nogmaals dat het hebben van een enkelcijferige allocatie in bitcoin een aantrekkelijkere manier is om je beschermen tegen stijgende zorgen over bankfaillissementen en afwaardering van de euro en dollar.

 

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...