28% van rekenkracht binnen Verenigde Staten komt uit Texas

De Amerikaanse staat Texas is goed voor ruim 28% van alle rekenkracht van bitcoin in de Verenigde Staten.

Rekenkracht in VS

Dat is te zien in de nieuwste Hashrate Map van Foundry USA. Dat is een van de grootste dienstverleners en mining pools van de wereld.

Het blijkt dat Texas met 28,5% van alle bitcoin hashrate de grootste staat is van het land, gevolgd door Georgia met 9,64% van de rekenkracht, New York met 8,75% en New Hampshire met 5,33%.

Verder is te zien dat bij het gros van de staten de gemeten rekenkracht nog ver onder de 1% staat. Je kunt duidelijk zien dat áls er ergens bitcoin gemined wordt, dat dit dan direct op grote schaal gebeurt. Dit heeft te maken met de elektriciteitskosten en de politieke situaties tussen de verschillende staten.

Doorgaans geldt: hoe hoger de rekenkracht is die iemand in kan leggen, hoe groter de kans is dat de miner een block aan de blockchain mag toevoegen. Een miner verdient dan (via een mining pool zijn deel van de) 6,25 BTC aan blocksubsidie en de som van de transactiekosten in het block.

28% van rekenkracht binnen Verenigde Staten komt uit Texas

Als we terugkijken naar een momentopname van Foundry uit december 2021, dan zien we een heel ander beeld. Toen was Texas nog een stuk kleiner met slechts 8,43% van de Amerikaanse rekenkracht, terwijl Georgia 34,17% had. Kentucky stond op 12,40% en New York op 9,53%.

De totale rekenkracht van alle miners in de wereld bereikte in juli 2023 de 400 exahashes per seconde (EH/s) bereikt, bijna twee keer zo hoog als eind 2021, toen deze 174 EH/s bedroeg. Inmiddels is dit getal de 500 EH/s alweer gepasseerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...