2.901 bitcoin heeft Coinbase verlaten

421 totale weergaven

Coinbase is één van de grootste bitcoin beurzen ter wereld en de belangrijkste exchange van Amerika.

Ze draaien nu alleen nog volume op de spotmarkt, maar er zijn ook plannen om in de toekomst afgeleide derivaten aan te gaan bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Coingecko is er 3,2 miljard dollar aan spotvolume gedraaid op Coinbase de afgelopen 24 uur.

Daaronder ook twee opvallende transacties die vanwege de omvang zijn te classificeren als whale transacties. Dat zijn on-chain entiteiten die 1.000 btc of meer onder hun beheer hebben.

Whales actief op Coinbase

De eerste transactie omvat 1.501 bitcoin, wat gelijk staat aan ruim 63 miljoen dollar op moment van schrijven.

Deze bitcoin is volgens Whale Alert naar een onbekende wallet gestuurd. Dat kan van alles zijn: een cold storage adres van iemand of een andere entiteit.

Ook een wallet adres van een andere exchange is ook niet per definitie uitgesloten, hoewel bij de meeste transacties de naam van de exchange wordt vermeld aan de ontvangende kant omdat on-chain steeds meer bekend wordt welke adressen in handen zijn van exchanges.

De andere opvallende transactie behelst er een van 1.401 bitcoin. Ook hier is de ontvangende wallet een onbekende entiteit.

In het algemeen geldt de regel: zodra er bitcoins van een exchange worden opgenomen, komen deze voorlopig niet op de markt. Dan moet het ontvangende adres wel een cold storage adres zijn.

Anderzijds is er ook 501 bitcoin naar de beurs gestuurd, wat juist betekent dat er meer bitcoin aan een aanbodzijde bijkomen. Coinbase biedt vooralsnog nog geen rente aan, dus het is waarschijnlijk geen bitcoin dat wordt ingezet om te rentenieren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbasewhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...