3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) koers

313 totale weergaven

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

1. Hodlers

Uit on-chaindata van CryptoQuant blijkt dat lange termijn houders 75% van alle bitcoin in handen hebben. Een dergelijk hoog percentage is sinds oktober 2015 niet meer voorgekomen. De bearmarkt lijkt heel wat korte termijn speculanten te hebben 'uitgeschud'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In on-chaintermen is iemand overigens al een lange termijn houder als deze 155 dagen of meer zijn btc vasthoudt. Het zijn hodlers die historisch gezien niet zo snel hun munten spenderen en bitcoin zien als een lange termijn investering. Sterker, een bepaald segment houdt liever satoshi's aan dan euro's of dollars als valuta en spaarmiddel.

2. Goedkoop geld

Bitcoin floreert in een omgeving met goedkoop geld, concludeert de Amerikaanse anonieme analist TXMC. Hij pakt de rendement van bedrijfsobligaties erbij. Zodra de centrale banken de geldkraan dichtdraaien en krediet duurder wordt, daalt het rendement van de bedrijfsobligaties en ook bitcoin. Volgens TXMC moet de markt tegen de stroom inzwemmen tot de centrale banken weer laten vieren.

Momenteel is er geen rendement te behalen met obligaties, zo concludeert ook de analist Dylan LeClair. Het is een grafiek waarbij het rendement van een 20-jarige Amerikaanse obligatie ETF (TLT) is gecorrigeerd met inflatie. Deze is 53% lager dan de vorige all-time high.

3. Lage beursbalansen

Tenslotte, een metric die aantoont dat de balansen op bitcoinbeurzen historisch laag zijn. Momenteel zijn er ~2,3 miljoen btc in bewaring bij centrale exchanges, en dat is in 48 maanden niet meer voorgekomen. Bitcoin wordt in toenemende mate zelf opgeslagen of geparkeerd in een contract (futures, opties, swaps) of ander netwerk (lightning, sidechains).

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...