Meer vuurwerk voor Bitcoin koers? 3 voorspellingen voor 2021

799 totale weergaven

De bitcoin (BTC) prijs in 2021, wat gaat dat brengen? Meer vuurwerk zoals in 2020?

Het komt steeds vaker voor dat mensen voorspellen dat de koers van bitcoin de komende maanden richting de $100.000 of zelfs $200.000 gaat. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan door voorspellingen van een bitcoin koers op dit niveau conservatief te noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dit moment zitten we in het begin van een bull run die bitcoin ten opzichte van het begin van het jaar al 200% heeft doen stijgen. Daarmee is er vrijwel geen asset ter wereld, slechts op een paar aandelen na, die het beter doet dan bitcoin.

Deze bull run is anders

In 2017 waren het vooral retail-beleggers die bitcoin richting de nieuwe all-time high stuwden. Nu lijkt het grote geld richting bitcoin te stromen, terwijl de retail-hype nog op zich laat wachten.

Voorspellingen met 5 nullen komen steeds vaker voor en dat lijkt met name gedreven door de enorme geldprinterij van centrale banken. Zelfs de legendarische investeerder Ray Dalio lijkt enigszins te draaien en noemt bitcoin naast goud als een manier om je te beschermen tegen inflatie.

Gaat bitcoin koers de $100.000 aantikken?

Als het aan Nederland PlanB ligt is het slechts een kwestie van tijd voordat bitcoin op $100.000 staat. Volgens de Nederlander liggen we precies op het schema van zijn beroemde Stock-to-Flow model.

Hij geeft aan er niet aan te twijfelen dat bitcoin in december 2021 op $100.000 staat omdat er simpelweg een tekort aan bitcoin is. Volgens PlanB is er zelfs een kans dat bitcoin tegen die tijd de $288.000 aan heeft getikt.

En een conservatieve bitcoin koers van $200.000 dan?

De bekende on-chain analist Willy Woo gaat nog een stukje verder dan onze Nederlandse trots. Hij constateert dat een steeds groter deel van de bitcoin-supply in handen komt van echte hodlers. Dat in combinatie met de dalende bitcoin-hoeveelheden op exchanges maakt hem extreem bullish.

Het model van Woo geeft als conservatieve voorspelling tegen het einde van 2021 een koers van $200.000 en zelfs de $300.000 lijkt niet onwaarschijnlijk.

In principe komt deze voorspelling dan nog redelijk overeen met de hoogste range van het model van PlanB. Woo is vooral bullish omdat de zogenaamde accumulatie-fase twee keer zo lang en diep is geweest als die voor de run van 2017.

Kan het nog gekker?

Alsof een bitcoin van rond de $300.000 nog niet gek genoeg is, zijn er steeds meer grote namen die verwachten dat bitcoin nog veel verder kan gaan. Deze zijn vooral afkomstig van partijen en mensen die verwachten dat bitcoin de rol van goud gaat overnemen.

Als conventionele partijen als Citibank al roepen dat bitcoin in 2021 naar de $318.000 kan gaan, dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Ook JPMorgan is 180 graden gedraaid en erkent bitcoin nu in ieder geval als het digitale goud.

We sluiten af met de beroemde Winklevoss-tweeling die geloven dat bitcoin beter is dan goud en dat een koers van $500.000 onvermijdelijk is. Wat zou dat toch lekker zijn!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....