Deze on-chainsignalen zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Met de bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Op dit moment schommelt de koers rond de $30.000. Analist Will Clemente ziet dat dat bitcoin zondagnacht (officiële weeksluiting is elke zondagnacht om 2 uur Nederlandse tijd) zijn hoogste weeksluiting heeft gerealiseerd. Welke signalen zijn er on-chain te zien?

De koers moet op de korte de $30.500 breken voor meer momentum naar boven, zo oordeelt de Nederlandse analist Michaël van de Poppe op zijn Twitter-account. Een correctie richting de $28.500 behoort ook tot de mogelijkheden.

1. Realized HODL ratio (RHODL Ratio)

De Realized HODL ratio is een statische manier om toppen en bodems van de markt in te schatten. De RHODL is de verhouding tussen uitgegeven bitcoin van één week oud en de uitgegeven bitcoin van tussen de één en twee jaar oud. In de ogen van analist Philip Swift is er bij deze metric een nieuwe uitbraak mogelijk richting de groene zone die synoniem staat voor een (oververhitte) bullmarkt.


2. Granieten bitcoin stack

De eerder genoemde Clemente pakt er een andere dankbare metric bij: het percentage van de bitcoinvoorraad die de afgelopen 12 maanden of langer actief was. Uit de laatste cijfers blijkt dat 7 op de 10 bitcoin minstens 1 jaar of langer niet van zijn plek is gekomen. Alles wat langer dan 5 maanden niet verschuift, wordt overigens geclassificeerd als btc in bezit van langetermijnbezitters.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...