$300 miljoen aan Bitcoin van Huobi naar Binance vanwege druk uit China

$300 miljoen aan Bitcoin (BTC) schuift van Huobi naar Binance als reactie op streng optreden van China. De Chinese overheid heeft het gemunt op enkele exchanges die hun diensten in China aanbieden.

Uit angst voor de gevolgen van hun digitale kapitaal verplaatsen klanten van de exchanges die onder vuur liggen naar onder andere Binance. Sinds de COO van Huobi op 2 november vermist is geraakt mocht Binance al $300 miljoen aan bitcoin van Huobi aan de balans toevoegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Colin Wu, een Chinese journalist, kiezen Chinezen voor Binance omdat ze het merk goed kennen en de meeste bestuurders van het bedrijf veilig in het buitenland zitten.

Binance geeft geen commentaar op de situatie Huobi en China

Tot nu toe weigeren woordvoerders van Binance op de situatie te reageren. Waarschijnlijk uit angst dat de exchange ook onder vuur komt te liggen in China.

De Chinese overheid is al maandenlang bezig met een heksenjacht tegen exchanges die in China actief zijn. Zo is het voor klanten al tijden niet mogelijk om hun bitcoin van OKEx te halen. Andere exchanges hebben het ook zwaar.

Bij TokenBetter, een iets minder bekende aanbieder die zich vooral richt op de Chinese markt, is het sinds 16 oktober niet meer mogelijk om je bitcoin van de exchange te halen. Geen positieve geluiden uit China. Maar dit is zeker niet de eerste keer dat de Chinese overheid actief achter exchanges aanzit.

Zit er ook nog een positief randje aan dit verhaal uit China?

Volgens Hao Wang, de founder en CEO van het in Hong-Kong gevestigde CyberX, heeft het verhaal ook positieve kanten. Hij verwacht dat er op de lange termijn betere en meer duidelijke wetgeving voor brokers en exchanges uit kan voortkomen.

Het dwingt de Chinese wetgever in ieder geval om te zoeken naar een oplossing voor deze situatie. De huidige situatie is helemaal niet goed voor de Chinese economie. De manier waarop het land omgaat met ontwikkelingen op het gebied van fintech zijn niet uitnodigend voor buitenlands geld.

Het is dan ook onwaarschijnlijk dat het land op deze voet doorgaat. Om mee te spelen op het wereldtoneel is meer open en duidelijke wetgeving onvermijdelijk. Dat bewijst de uitstroom van bitcoin van Huobi – en feitelijk uit China – naar Binance maar weer eens.

De prijs in euro:

Lees meer over:
China

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....