$370 miljard aan bitcoin staat al 6 maanden of meer stil

$370 miljard aan bitcoin staat al 6 maanden of meer stil

De wereld van bitcoin zit vol met interessante datapunten. Deze keer is het de beurt aan 'oude bitcoin' die al lang stil staat.

Volgens de analisten van Glassnode staat 14,99 miljoen BTC al minstens 6 maanden stil. Zij bestempelen deze categorie vervolgens als 'oude bitcoin'. Op deze manier kun je een onderscheid maken tussen bitcoin dat recentelijk is verstuurd, of al jaren stil staat.

De waarde van die bitcoin is momenteel ongeveer $345 miljoen. De recente prijsontwikkelingen hebben niet veel mensen bewogen om ook daadwerkelijk hun positie te liquideren. Dit gaat echter wel alleen om on-chain data. In deze categorie vallen verloren bitcoin, maar ook bijvoorbeeld geld dat jaren stil ligt bij een beurs, fonds of broker.

Niet iedereen blijft hodlen. Een eeuwenoud Bitcoin-adres dat al meer dan tien jaar niet is gebruikt, is op woensdag tot leven gekomen. De gelukkige bitcoiner maakte een enorme winst. Sinds 1 oktober 2012 heeft adres 1MMXRA 412,12 BTC in bezit die in vier transacties zijn verzameld en destijds slechts $8 waard waren. Er is in de tussentijd geen enkele transactie uitgevoerd van of naar deze wallet. Totdat op 8 februari bijna alle munten tegen $23.000 per stuk uit de portemonnee zijn gehaald. De verplaatste munten zijn vandaag de dag $9,6 miljoen waard, wat neerkomt op een winst van 120.000.000%.

Handelsvolume in Amerika

De Amerikaanse cryptomarkt is te verdelen in vier grote spelers, en een aantal kleinere. Coinbase is nog altijd koploper, terwijl partijen als Kraken op gepast afstand volgen.

Coinbase faciliteert veel institutionele handel in de VS. Dat is een van de redenen dat zij ondanks de recente ontwikkelingen meer marktaandeel pakken in Amerika. Grote klanten betalen vaak minder handelskosten. Dat wordt deels gecompenseerd door de niet-fee gerelateerde activiteiten. Die zijn naar 26% van de netto-omzet in 2022, vergeleken met slechts 7% in 2021.

Het grootste gedeelte van de bitcoin handel vindt plaats op cryptobeuzen. Toch is er maar een fractie dat ook daadwerkelijk in handen van de handelshuizen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan