‘444 Bitcoin gestolen bij CryptoCom’

CryptoCom had gisteren te maken met een hack. Dat vertelt directeur Kris Marszalek in gesprek met Bloomberg TV. Marszalek bevestigt dat er zo'n 483 accounts zijn binnen gedrongen.

Er is ook geld gestolen. Om hoeveel het precies gaat is niet bekend, maar naar verluidt gaat het om 444 bitcoin (~$18 miljoen)en 4.830 ether (~$15 miljoen). Om de boeven te stoppen laste CryptoCom een opnamestop in. Klanten wereldwijd konden tijdelijk niet bij hun fondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels zijn de problemen verholpen. Volgens Marszalek zijn de verliezen voor CryptoCom prima te overzien: "We hebben het heel snel stopgezet, we hebben opnames gepauzeerd, we hebben het gerepareerd en we waren binnen ongeveer 13/14 uur weer online en op dezelfde dag werden alle getroffen accounts volledig terugbetaald, dus er was geen verlies van klant fondsen."

Slachtoffers van de hack hebben dus compensatie gekregen en hoeven hun verlies niet te nemen.

Gestolen geld

CryptoCom is een grote organisatie dat tegenwoordig honderden miljoenen dollars uitgeeft aan advertenties.. Op een miljardenomzet is een gestolen bedrag van in totaal zo'n $33 miljoen prima te overzien. Het is niet bekend wie er achter de hacks zat of wat er precies verkeerd is gegaan.

Goed voor het vertrouwen in het handelsplatform is zoiets als dit natuurlijk niet. Twitteraccount ErgoBTC probeert de geldstroom van de gestolen bitcoin en ether te volgen. De dieven gebruiken verschillende technische trucjes om hun geldstroom te maskeren.

Volgens ErgoBTC zijn de activiteiten van de hackers te vergelijken met een groep genaamd de Lazarus Group. Er is nog geen bevestiging dat zij ook achter de situatie bij CryptoCom zitten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...