48% van alle bitcoin staat al 2 jaar stil

Bijna de helft van alle bitcoin staat al minstens 24 maanden stil. Dat blijkt uit cijfers van Glassnode, een bedrijf die analyses uitvoert op de bitcoin blockchain.

HODL-gedrag

In één van hun alerts op Twitter staat een leuk feitje: 48% van alle bitcoin voorraad staat 2 jaar of langer stil.

Een andere metric om de vasthoudendheid van een groep bitcoiners te meten is de zogenaamde HODLed or Lost Coins, die de bewegingen aangeeft van grote en oude stacks van bitcoin. Deze metric wordt berekend door de Liveliness indicator af te trekken van 1 en de uitkomst te vermenigvuldigen met het circulerende aanbod. Uit die berekening komt nu het aantal van circa 7,5 miljoen btc.

Liveliness op zijn beurt wordt berekend door het aantal cumulatieve Coin Days Destroyed (CDD) te delen door het totaal aantal Coin Days Created.

Het aantal ‘coin days’ geeft informatie hoeveel dagen een bitcoin niet uitgegeven is (UTXO niet uitgegeven). Wordt een munt echter uitgegeven ('spent'), dan wordt deze geclassificeerd als 'destroyed'.

Miners

Miners daarentegen zijn wel een partij die nog steeds in de verkoopstand staan. Er is ruim 1 miljard dollar uit miner wallets gevloeid dat afgelopen maand, een tijdelijk record. Logisch omdat genoeg miners in de problemen zitten en nu cash nodig hebben om kosten te dekken of nieuwe investeringen te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...