‘84% van CFO’s wil Bitcoin niet als corporate asset aanhouden’

1121 totale weergaven

5% van de Amerikaanse bedrijven wil nog dit jaar in Bitcoin stappen. Dat blijkt uit een steefproef van onderzoeksbureau Gartner onder CFO’s van deze bedrijven. Toch is er ook veel twijfel, met name over de volatiliteit en het overtuigen van deze bestuurders.

Interesse uit financiële hoek

Het betreft een onderzoek onder 77 financiële managers, waaronder 50 Chief Financial Officers (CFO’s). In totaal geeft 84% van deze groep aan dat ze niet van plan zijn om bitcoin aan te houden als ‘corporate asset’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“84% van de respondenten geeft aan dat de volatiliteit van bitcoin een financieel risico vormt. Het zou buitengewoon moeilijk zijn om deze prijsschommelingen in de cryptocurrency in de afgelopen vijf jaar te beperken.”

Alexander Bant, hoofd van het onderzoeksteam van Gartner Finance, beschrijft dat de volatiliteit de belangrijkste zorg is onder de respondenten. Maar ook het risicobeperkende karakter van het bestuur speelt hierbij een belangrijke rol.

Daarnaast noemt men ook dat de adoptie van bitcoin als betaalmiddel te lang duurt, is er een gebrek aan expertise en er twijfels zijn over de regelgeving. De onderstaande figuur brengt deze argumenten mooi in beeld:

'84% van CFO's wil Bitcoin niet als corporate asset aanhouden'

“Geen haast”

Zo’n 16% van de respondenten die wél bereid is om de cryptocurrency te gebruiken als onderdeel van de financiële strategie in hun organisatie, geeft aan geen haast te hebben. Tot slot is vijf procent van de respondenten wel erg druk met de cryptomunt.

Deze groep geeft aan dat ze in 2021 nog bitcoin wil aan gaan aanhouden op de balans, terwijl 1% hoopt dit ergens in 2022-2023 te doen. De resterende 9% kijkt nog verder in de toekomst, en geeft aan dat het 2024 of later zou zijn.

Uit het onderzoek blijkt niet dat er een verschil zit tussen kleine organisaties (met minder dan $1 miljard aan omzet) en grote partijen (met meer dan $1 miljard aan omzet).

Daarnaast verwacht 50% van de respondenten die werkzaam is in de technologiesector, dat ze in de toekomst bitcoin zullen hebben. Bij private company finance executives ligt dat percentage aanzienlijk lager op slechts 7%.

Wil je meepraten voer het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: