$ 9,8M in ETH gestolen van Ronin Network, mogelijke betrokkenheid van White Hat

1185 totale weergaven
|

Bij een recente aanval verloor het Ronin Netwerk $9,8 miljoen aan ETH, waarbij de verdenking wijst op een white hat hacker die het geld mogelijk teruggeeft.

Details van de exploit

Het Ronin Network, een prominente gaming blockchain, werd onlangs geconfronteerd met een significante exploit, waarbij 3.996 ETH verloren ging, ter waarde van ongeveer $9,8 miljoen. Volgens PeckShield, een analysebedrijf op de chain, is de hack mogelijk afkomstig van een MEV-bot (maximal extractable value). Deze bot voerde de exploit uit en maakte daarbij gebruik van een kwetsbaarheid in de Ronin bridge.

White Hat Hacker Speculatie

Er is een mogelijkheid dat de exploit is uitgevoerd door een white hat hacker, een ethische hacker die kwetsbaarheden identificeert en rapporteert om de beveiliging te verbeteren. Als dit het geval is, zou het geld snel teruggegeven kunnen worden aan het netwerk.

Deze hypothese wordt ondersteund door eerdere gevallen waarbij ethische hackers gestolen geld hebben teruggegeven nadat ze de zwakke plekken in een systeem hadden aangetoond.

Eerdere incidenten en invloed op de markt

Dit is niet de eerste keer dat Ronin Network te maken heeft met beveiligingsproblemen. In maart 2022 werd het netwerk getroffen door een catastrofale hack, die resulteerde in een verlies van 600 miljoen dollar. De recente 9,8 miljoen dollar exploit voegt toe aan de lijst van beveiligingsuitdagingen die het netwerk moet aanpakken.

Ondanks deze incidenten zijn de activa van Ronin Network op de brug, momenteel gewaardeerd op meer dan $850 miljoen, naar verluidt veilig.

Bredere implicaties voor cryptobeveiliging

De recente exploit op het Ronin Netwerk benadrukt de voortdurende kwetsbaarheden in de cryptoruimte, vooral met betrekking tot blockchainbruggen. MEV-exploits, waarbij aanvallers transactievolgordes manipuleren om winst te maximaliseren, blijven een belangrijke bedreiging.

Samenvatting

Terwijl het onderzoek wordt voortgezet, wacht de cryptogemeenschap op verdere updates over de vraag of de fondsen zullen worden teruggegeven en welke stappen zullen worden genomen om toekomstige inbreuken te voorkomen. Dit incident herinnert ons aan de aanhoudende beveiligingsuitdagingen in de snel evoluerende wereld van cryptocurrency.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....