Aan de kassa afrekenen met Bitcoin: Binance komt met betaalpas

Binance heeft een belangrijke stap gezet voor de verdere adoptie van bitcoin als betaalmiddel. De grootste beurs van de markt lanceert namelijk een nieuwe dienst waarmee overal kunt afrekenen met Bitcoin.

Binance regelt dan achter de schermen de settlement voor je en winkeliers ontvangen, als ze dat wensen, gewoon euro’s op hun rekening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwe app gaat door het leven onder de naam Binance Pay en is momenteel in de alpha-testfase. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van bitcoin als betaalmiddel en dit lijkt de manier waarop bitcoin moet gaan schalen.

Binance Pay beschikbaar voor alle gebruikers

Binance Pay werd in februari 2020 in eerste instantie uitgerold voor ongeveer 250 duizend gebruikers. Nu is het product beschikbaar voor alle gebruikers van de exchange en lijkt het een kwestie van tijd voordat veel mensen het zullen gebruiken.

Een woordvoerder van Binance geeft aan dat de dienstverlening voor alle Binance gebruikers beschikbaar is, ongeacht je land van herkomst, het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en de verificatie doorlopen.

Gebruikers moeten de betaalfunctie aanzetten in hun Binance-app. Zodra die geactiveerd is kunnen gebruikers hun Binance Pay wallet gebruiken door fondsen van de exchange af te halen en richting hun Pay wallet te bewegen. Binance Pay ondersteunt behalve bitcoin nog veel andere cryptocurrency’s, maar ook de euro, de Britse pond en wat andere fiatmunten.

Transacties Binance Pay gratis

Volgens de inmiddels beroemde CEO Changpeng Zhao zal het feit dat transacties met Binance Pay gratis zijn bijdragen aan het succes van de dienstverlening. De mogelijkheid om gratis (internationale) betalingen te verrichten is revolutionair en lost grote tekortkomingen in het huidige financiële systeem op.

De traditionele financiële infrastructuur zit vol met dure transactiekosten. Binance Pay is een manier om die problemen en tekortkomingen op te lossen. Het is een stap naar een nieuwe digitale wereld en economie waar bitcoin weleens de spil van zou kunnen worden. De manier om mensen die momenteel geen toegang tot financiële dienstverlening hebben dat wel te geven.

Veel grote traditionele spelers zien ook het potentieel van bitcoin als betaalmiddel en kondigen stuk voor stuk aan ook de mogelijkheden te onderzoeken. In februari kwam Mastercard met het nieuws naar buiten dat ze hun 1 miljard gebruikers toegang willen geven tot bitcoin en ook Visa kwam in januari met vergelijkbaar nieuws.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
adoptiebetaalmiddel

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....