Aandelen Bitcoin-bedrijf Jack Dorsey schieten door het dak

1831 totale weergaven

De aandelen van het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf Block van Jack Dorsey schieten door het dak, nadat de resultaten van Q3 van het bedrijf alle verwachtingen van de analisten te boven gingen. Een significante bijdrage aan die stijging werd geleverd door bitcoin, omdat die tak van het bedrijf een stijging van 37,5 procent doormaakte qua omzet.

Vorig jaar was de bitcoin-omzet nog 1,76 miljard dollar in Q3 en dit jaar is dat getal gestegen naar 2,42 miljard dollar. Dat geeft maar aan hoe goed bitcoin het momenteel weer doet.

Groot deel van het bedrijf

De enorme stijging van de bitcoin-omzet betekent dat bitcoin nu 43 procent van de totale omzet van het bedrijf beslaat. Om die reden kunnen we wel zeggen dat Block een bitcoin-bedrijf is.

Overigens heeft Block ook voor 216 miljoen aan bitcoin in het bedrijf, die voor 114 miljoen dollar op de balans staan.

Dat laatste heeft te maken met de accounting-regels in de Verenigde Staten, die bepalen dat bedrijven hun digitale assets alleen mogen herwaarderen bij prijsdalingen. Zo kan het gebeuren dat de bitcoin van een bedrijf in Amerika tegen een veel lager bedrag op de balans staan dan de daadwerkelijke marktwaarde.

Inmiddels zijn die regels veranderd en mogen bedrijven binnenkort hun bitcoin voor de daadwerkelijke marktwaarde op de balans zetten, wat een behoorlijke overwinning voor de industrie vormt.

Aandelenkoers Block herstelt

Als gevolg van de koersstijgingen van bitcoin en de groei van de omzet die het bedrijf uit de digitale munt genereert is de aandelenkoers van Block behoorlijk gestegen. Gisteravond in de na-handel steeg de koers van het aandeel naar 51,15 dollar, terwijl deze eerder deze week nog op minder dan 40 dollar stond.

Block Stock Price (SQ) Daily Chart. Source: TradingView

Naast deze vooruitgang op het gebied van bitcoin is Block ook bezig met een eigen hardware-wallet, die op het punt van lanceren staat. Deze wallet komt binnenkort op de markt onder de naam BitKey en moet het makkelijk maken voor gebruikers om hun bitcoin te veiligen en volledig in eigen beheer te nemen.

Wat gaaf is aan deze wallet is dat beursplatformen als Coinbase het mogelijk maken om direct bitcoin te kopen en naar BitKey te sturen. Zo kunnen gebruikers bitcoin van de beurzen afhalen, zonder dat ze het risico lopen dat een beurs klapt of gehackt wordt.

Alles bij elkaar is Block een zeer positieve kracht voor bitcoin, aangevoerd door CEO Jack Dorsey, die ook al jaren het beste voor heeft met bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....