Bitcoin bedrijf koopt voor $10 miljoen aandelen terug op dieptepunt

Het Chinese Canaan haalde vorig jaar $90 miljoen op bij hun beursgang in Amerika. De prijs per aandeel is flink gedaald en dus koopt het bedrijf een deel van die aandelen terug.

Canaan koopt voor $10 miljoen aan aandelen terug, de prijs per stuk ligt nu rond de $2. En dat is een goede deal voor het bedrijf, want toen ze de beurs op gingen in 2019 was dat $9.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terugkopen

Het bedrijf maakt hun plannen bekend in een persbericht. Het terugkopen van aandelen is aan tal van regels onderhevig, dus moeten zij duidelijk zijn over de plannen.

Canaan geeft aan dat ze kijken naar de prijs, het handelsvolume en de algemene marktomstandigheden om uiteindelijk de trekker over te halen.

Tegenvallende cijfers

Canaan publiceerde vorige week ook hun kwartaalcijfers. De fabrikant verkoopt steeds minder computerkracht en ook de omzet daalt.

CEO Nangeng Zhang geeft COVID-19 de schuld. Ook de prijsbewegingen van BTC worden aangewezen als oorzaak voor de slechte cijfers.

Op het coronavirus kon niemand rekenen, maar dat bitcoin volatiel is dat moet een miljoenenbedrijf in deze industrie toch wel weten.

Toch is er ook nog goed nieuws te ontdekken voor het Chinese bedrijf: de omzet in het laatste kwartaal is flink gegroeid naar $25,2 miljoen.

Mining

Bitcoin mining is uitgegroeid tot een miljarden industrie. Ondernemers vullen grote datacentra met miljoenen aan hardware in de strijd om nieuwe bitcoin. Het is een competitieve markt met steeds meer grote spelers.

Zelfs op landelijk niveau zijn er nu de eerste bewegingen om mee te doen in de wereld van mining. Hieronder een aantal opmerkelijke mining nieuwtjes:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...