Aandelenhandel Blue Ridge Bank gestopt na ombouwen geldautomaten in Bitcoin ATM’s

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft de aandelenhandel in aandelen Blue Ridge Bank moeten stoppen. De koers schoot namelijk omhoog toen de bank aankondigde Bitcoin te accepteren, zo meldt Yahoo.

Bank accepteert Bitcoin

De beursgenoteerde bank uit Virginia kondigde deze week dat ze 19 bestaande geldautomaten gaan ombouwen naar Bitcoin ATM’s. Gebruikers kunnen dus Bitcoin storten en opnemen via deze automaten. Ook kunnen ze hun contant geld omwisselen in het digitale goud. De bank rekent daar wel een fikse vergoeding voor: 8% per transactie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank werkt hiervoor samen met Bluepoint, een dienstverlener op het gebied van ATM’s en Liberty X, een bedrijf dat de software levert voor Bitcoin ATM’s.

Na de aankondiging schoot het aandeel van de bank plots omhoog. Het aandeel had dinsdag een beginkoers van onder de $20, maar sprong naar een voorlopig hoogtepunt van $22,61. De bank kreeg al snel de New Yorkse beurs aan de lijn vanwege de plotse koersontwikkeling.

Een woordvoerder van Blue Ridge zegt:

“De NYSE vertelde ons dat de aandelen sterk reageerden op het nieuws. Door de plotse volatiliteit is een zogenaamde Limit Up / Limit Down (LULD) handelsstop geactiveerd”.

Dat betekende een handelspauze van 5 minuten. Ook zijn er minder aandelen voorhanden om in te handelen.

Blue Ridge heeft 2,8 miljard dollar aan kasmiddelen na de fusie met de Bay Banks in Richmond, zo meldt Coindesk. Ze zijn de Bitcoin service gestart om hun dienstverlening voor onder meer millennials aantrekkelijker te maken.

Van cash naar digitaal goud

Het ombouwen van bestaande ATM’s is gebruikelijk in Amerika en vaak een kwestie van het upgraden van de software. Vaak zijn het bestaande partijen die dit doen.

In Amerika staan dan ook de meeste Bitcoin ATM’s wereldwijd. Recent kondigde ook de Quontic Bank in New York met een pinpas te komen waar je Bitcoin op kunt laten storten en waar je mee aan de kassa kunt afrekenen.

Inmiddels staan er wereldwijd 15.000 Bitcoin automaten in de wereld, zo blijkt uit een inventarisatie van CoinATMRadar. In Amerika staan er ruim 12.800 stuks, gevolgd door Canada en het Verenigd Koninkrijk met respectievelijk 1.197 en 236 locaties.

In Nederland zijn er 19 locaties te vinden, waarvan 5 in Amsterdam en 4 in Rotterdam.

Aandelenhandel Blue Ridge Bank gestopt na ombouwen geldautomaten in Bitcoin ATM's
Lees meer over:
ATM

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...