Aantal bitcoin ATM’s in Australië groeit hard, ruim 1.100 stuks

752 totale weergaven
atm bitcoin pinautomaat

De groei van bitcoin ATM’s neemt een vlucht in Australië na een aantal magere jaren. In september 2022 zijn er slechts 73 bitcoin ATM’s in het land. Nu zijn het er meer dan 1.160, volgens nieuwe gegevens van donderdag.

Aantal bitcoin ATM’s groeit in Australië hard

De groei van bitcoin ATM’s in Australië is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Dat maakt het land nu de snelst groeiende markt ter wereld. In september 2022 waren er slechts 73 bitcoin ATM’s in het land. Dat aantal is sindsdien gestegen naar 1.162 installaties, volgens gegevens van Coin ATM Radar.

Dit plaatst Australië op de derde plaats wat betreft totaal aantal installaties, achter alleen de VS en Canada, met respectievelijk 31.861 en 3.004 installaties. De VS heeft sinds februari 2022 ongeveer hetzelfde aantal automaten, na een afname in groei, terwijl Canada in dezelfde periode ongeveer 780 nieuwe automaten heeft toegevoegd.

De stijging volgt op een valse start in Australië, nadat het land in 2019 hardhandig optrad tegen de machines te midden van stijgende cryptoprijzen. De lokale cryptobeurs Auscoin was enkele jaren geleden de eerste op de markt, maar zijn pogingen om een netwerk van geldautomaten op te bouwen mislukten toen de financiële toezichthouder, AUSTRAC, zijn vergunning schorste vanwege vermeende banden met de georganiseerde misdaad.

In april 2022 noemde de toezichthouder crypto-geldautomaten een zorg voor het financieren van criminele activiteiten in zijn rapport “Preventing The Criminal Abuse Of Digital Currencies”. Bitcoin-geldautomaten zijn niet illegaal in Australië, mits de aanbieder een vergunning heeft

De snelle groei sinds 2022 komt, doordat buitenlandse bedrijven de leegte opvullen die door het falen van Auscoin is achtergelaten.

CoinFlip

De huidige leider is CoinFlip’s netwerk van geldautomaten, dat 700 kiosken onderhoudt in Australië en Nieuw-Zeeland, volgens Coin ATM Radar. CoinFlip betrad de Australische markt toen het in 2022 een lokale speler, Layer 8 Networks, overnam—precies rond de tijd dat de groei van het nationale netwerk van geldautomaten begon.

Lees meer over:
ATMAustraliëBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...