Aantal bitcoin (BTC) whales neemt toe naar bijna 2000 stuks

Het aantal bitcoin whales neemt de laatste tijd weer flink toe. Grote investeerders blijven naar bitcoin toetrekken en drijven de prijs richting de $30.000.

Dit blijkt althans uit de cijfers van Glassnode, een bitcoin-data bedrijf. Glassnode kwalificeert iemand als whale wanneer deze persoon of entiteit tenminste 1000 bitcoin in bezit heeft. Op woensdag bereikte deze statistiek een nieuw hoogtepunt met 1994 whales.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vorige piek lag op 1969 en die werd bereikt in 2016. Dat is al enige tijd geleden dus.

Het is whale-spawning season voor bitcoin

Jehan Chu, medeoprichter van het in Hong Kong gevestigde Kenetic Capital ziet dat grote partijen haast maken omdat ze voelen dat dit hun laatste kans is op goedkope bitcoin.

Aan het einde van 2021 kan het weleens onmogelijk zijn voor deze partijen om meer dan 1000 bitcoin te vergaren.

Het aantal bitcoin whales is in het afgelopen jaar met meer dan 16% toegenomen en in het afgelopen kwartaal zelfs met 7.3%. De bitcoin koers nam het afgelopen jaar met 300% toe en in de periode van oktober tot december met 160%.

Op het moment van schrijven betaal je voor een bitcoin iets meer dan $29.000. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de $30.000 wordt gebroken.

Flinke toename whales bevestiging corporate fomo

De stevige toename van het aantal entiteiten met meer dan 1.000 bitcoin is een bevestiging van het narratief dat het bedrijfsleven zich op bitcoin stort. Die 1.000 BTC staat voor 29,3 miljoen dollar tegen de huidige prijs.

Deze rally is niet gedreven door particulieren, maar met name door grote corporaties.

Volgens Sumit Gupta, de CEO en co-founder van CoinDCX laat deze data zien dat bitcoin van een speculatieve naar een serieuze macro-economische asset is geëvolueerd.

Die shift is met name gedreven door de groeiende erkenning en acceptatie van investeerders en wereldwijd opererende financiële instanties.

Analisten van JPMorgan geven aan dat de bitcoin-aankoop van verzekeraar MassMutual een indicatie is van de mainstream adoptie van bitcoin. Op termijn zou dat volgens de investment-bank ook nadelig kunnen zijn voor de waarde van goud.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....