Aantal Bitcoin op beurzen dicht bij laagste punt sinds mei

Het aantal bitcoin (BTC) dat op beurzen staat, komt in de buurt van van het laagste punt van de laatste jaren. Dat blijkt uit data van analysebedrijf CryptoQuant.

Leegloop bij beurzen

Door de blockchain en alle adressen van beurzen te analyseren, brengt het bedrijf in kaart hoeveel bitcoin er op beurzen staan. Doorgaans staat deze bitcoin daar als mensen van plan zijn om te traden en/of te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andersom: als men van plan is om de bitcoin voor lange termijn vast te houden, kiezen ze er doorgaans voor om deze coins in eigen beheer te nemen. In dat geval neemt het aantal bitcoin op exchanges juist af.

En dit laatste mechanisme is precies wat gaande is. De laatste keer dat er er zó weinig bitcoin op beurzen stond, was mei dit jaar. Momenteel gaat het om 2,40 miljoen BTC. De vorige keer, bereikte Bitcoin ongeveer ongeveer zijn all-time high.

Aantal Bitcoin op beurzen dicht bij laagste punt sinds mei

Er is is een connectie te zien tussen de prijs en de ‘voorraad’. Minder bitcoin bij beurzen, betekent minder potentiële verkoopdruk in het orderboek, en dus een stijgende prijs. Het is een van de basisprincipes van de economie: vraag en aanbod (die in dit geval afneemt).

CEO Ki van CryptoQuant ziet dit ook:

“Ik hoop op een nieuwe liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde van Bitcoin.”

Inactieve supply

Gegevens van het soortgelijke on-chain analysebedrijf Glassnode bevestigt dat een groot deel van alle bitcoin stilstaat. Het aantal BTC dat één tot twee jaar geleden voor het laatst verhuisde, bereikt het laagste punt in drie jaar.

Of anders gezegd: degenen die BTC voor het laatst naar een adres hebben verplaatst tussen september 2019 en september 2020, houden deze nog steeds vast.

Aantal Bitcoin op beurzen dicht bij laagste punt sinds mei

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain