Opvallend: boek over strategisch belang van bitcoin is bestseller bij Amazon

Een academisch boek over bitcoin is zomaar een bestseller geworden op Amazon. Het boek genaamd Softwar is nu zelfs een 'populair pick' op het ecommerce platform.

Geopolitieke strijd... met bitcoin!

De thesis is geschreven door de U.S. Space Force-majoor genaamd Jason Lowery. In Softwar beweert hij dat bitcoin het potentieel heeft om een belangrijke rol te spelen op het geopolitieke toneel van de wereld als een 'military-grade' oplossing voor het beveiligen van informatie.

Het is een hele andere kijk op bitcoin buiten de inmiddels welbekende monetaire scoop om.

Lowery bekijkt bitcoin in zijn proefschrift voor het academische onderzoek dat hij deed aan het Massachusetts Institute of Technology tijdens een fellowship van zes maanden. Het is gesponsord door het ministerie van Defensie.

De volledige titel van het stuk is "Softwar: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin." Het is een succes gebleken!

Het boek staat nu op de eerste plek in de categorie "digitale valuta" op Amazon, en is terug te vinden op de tweede plaats in de categorie voor zowel "technologie" als ook "engineering".

Lowery stelt dat het proof-of-work-systeem (dat ten grondslag ligt aan de validatie van bitcoin transacties) kan worden gebruikt door militaire machten om beperkingen op te leggen aan slechte actoren. Het mooie hieraan? Het gaat om een niet-dodelijk wapen.

"Het komt erop neer dat Bitcoin een 'softwar' of electro cyber-defense-protocol zou kunnen vertegenwoordigen, niet alleen een peer-to-peer elektronisch geldsysteem. Hoewel de meeste software computers alleen logisch kan beperken, kan bitcoin computers op een fysieke manier beperken."

Bitcoinreserves

Een andere mooi inzicht is dat de Verenigde Staten volgens Lowrey een gevaar kan lopen als het land niet voldoende bitcoinreserves aanhoudt. Het zou volgens hem een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid van het land als het netwerk wordt gebruikt als een hulpmiddel voor cybersecurity.

"Als de Verenigde Staten niet overwegen om strategische bitcoinreserves aan te leggen, of op zijn minst de acceptatie van bitcoin aan te moedigen, dan zou de VS een strategisch vitale macht kunnen verspelen [...] en zichzelf voorbij kunnen lopen in de wereldwijde machtsdominantie."

Medebitcoiner Max Keiser was gisteren nog kritisch op het boek: hij vindt dat Lowery zijn idee van Global Hash War heeft gestolen. Hij heeft dezelfde theorie gebruikt om El Salvador bitcoin te laten minen met aardwarmte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws