Reden van de daling? Activiteit bitcoin whales neemt aanzienlijk af

Bitcoin whales

Onlangs heeft crypto analist Ali Martinez een grote afname opgemerkt in de activiteit van bitcoin whales, beginnend rond 14 maart. Deze vaststelling komt op een moment dat de crypto markt, vooral voor bitcoin, aanzienlijk is afgekoeld. Volgens de analyse van Martinez is er een scherpe daling in het aantal transacties dat meer dan $ 100.000 bedraagt, net na de recente piek van bitcoin op $ 73,750 per stuk.

Afname van grote transacties door bitcoin whales

Uit de gegevens van Martinez blijkt dat er in de laatste 24 uur 2,896 transacties waren die meer dan $ 100.000 waard waren en 521 transacties die de $ 1 miljoen overschreden. Dit is aanzienlijk minder in vergelijking met de periode voor de piek, waarbij dagelijks ongeveer 4,500 transacties werden geregistreerd die elk meer dan een miljoen dollar waard waren, en ongeveer 24,500 transacties die meer dan $ 100.000 waard waren.

https://x.com/ali_charts/status/1784146303963840978

De impact van whale activiteit op de bitcoin koers

Het ontbreken van aanzienlijke whale activiteit lijkt een rol te spelen in de huidige marktsituatie van bitcoin, die worstelt om momentum te behouden terwijl de volatiliteit afneemt. De verminderde deelname van deze grote investeerders wijkt af van eerdere patronen, waar hun actieve handel vaak samenviel met grote prijsbewegingen in bitcoin.

Martinez suggereert dat een opleving in whale activiteit mogelijk een katalysator kan zijn voor een bullish trend in de bitcoin markt. Nu de markt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt, speculeren velen of een toename van transacties door grote spelers de prijs van bitcoin daadwerkelijk omhoog zal drijven en de volatiliteit zal herstellen.

Deze potentiële verandering heeft investeerders en crypto enthousiastelingen alert gemaakt, op zoek naar tekenen van een marktherstel dat wordt aangedreven door het opnieuw aantrekken van bitcoin whales.

Als de bitcoin whales weer terug komen, is de kans aanwezig dat de bitcoin koers de weerstand rond $ 73.000 weer gaat testen. Mocht deze toetrede uitblijven, is $ 60.000 een belangrijke support om boven te blijven.

Lees meer over:
Bitcoin whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...