ADA koers blijft dalen terwijl MVRV data duidt op mogelijke stijging – wat gaat Cardano doen?

11120 totale weergaven
Cardano schiet omhoog: Analist voorspelt stijging

De Cardano koers is in de afgelopen maanden gehalveerd en ook in de afgelopen 24 uur heeft de cryptomunt het zwaarder dan vergelijkbare tokens. In de afgelopen 24 uur heeft het opnieuw een daling van bijna 3% meegemaakt waardoor de koers momenteel op $ 0,3748 staat. 

Over de afgelopen 30 dagen is er zelfs sprake van een afname van 24%. Het moment dat de ADA koers eindelijk weer gaat stijgen, lijkt wel dichterbij te komen. Wat zegt een technische analyse over de koers en wat gaat Cardano doen?

Daling Cardano zorgt voor nieuwe kans

De lange daling van Cardano is voor veel traders onverwacht, de cryptomunt staat namelijk bekend als belangrijke concurrent voor Ethereum, maar lijkt die status kwijt te raken. Andere alternatieven als Solana, BNB en Toncoin presteren de afgelopen tijd namelijk aanzienlijk beter.

Toch blijft Cardano vanwege de vele ontwikkelingen die het uitvoert aan haar netwerk en de functionaliteiten die het al biedt bij veel traders op de radar staan. De daling die sinds maart 2024 gaande is, zorgt dan ook voor kansen, de token is momenteel relatief goedkoop in te kopen.

cardano koers 2024

De huidige koers van $ 0,3748 is aanzienlijk lager dan de all-time high van $ 3,10, maar ook ter vergelijking van het hoogtepunt van dit jaar. In maart behaalde Cardano nog een waarde van $ 0,7742.

Het tradingvolume van Cardano staat op het moment nog erg laag in vergelijking met overige maanden, waardoor het er op lijkt dat traders nog niet toe slaan op de ‘korting’ die momenteel beschikbaar is op Cardano.

MVRV-data duidt op mogelijke stijging

De 30-daagse Market Value to Realised Value (MVRV) is een technische indicator waarmee potentiële stijgingen kunnen worden ontdekt in de crypto markt. De indicator wordt uitgerekend door de marktwaarde, alle tokens die in omloop zijn vermenigvuldigd met de huidige prijs, te vergelijken met de gerealiseerde waarde.

Deze gerealiseerde waarde wordt berekend door bij elke token in omloop te kijken voor welke prijs ze daadwerkelijk als laatst verhandeld zijn. Hoe lager de waarde van de 30-daagse MVRV is, hoe waarschijnlijker het is dat de koers weer gaat stijgen.

cardano technicals

Op het moment is de 30-daagse MVRV van Cardano zo’n -13,33%. Traditioneel gezien stijgt de ADA koers zodra dit ratio tussen -11 en -27% staat, waardoor experts met het huidige niveau een stijging in de koers voorspellen, hoewel dit niet meteen plaats zal vinden.

Andere kansen in de markt

Naast Cardano zijn er ook nog enkele andere veelbelovende altcoins die op het punt van uitbreken lijken te staan. Hieronder bespreken we 2 van deze coins, die allebei verkrijgbaar zijn in een presale en kunnen profiteren van de stijgende markt als ze gelanceerd worden.

Pepe Unchained – is deze Layer-2 meme coin de toekomst?

Deze week is de presale van Pepe Unchained gelanceerd; een nieuwe meme coin met de Pepe meme, die met een eigen blockchain komt! Het project heeft een tweede laag op de Ethereum blockchain ontwikkeld waarop alleen Pepe Unchained verhandeld wordt.

Door een eigen layer-2 blockchain te gebruiken, heeft het meer vrijheid om deze chain zo perfect mogelijk in te richten voor de meme coin. Zo worden transacties 100x sneller verwerkt dan op de originele Ethereum blockchain en gelden er ook veel lagere transactiekosten.

Op de blockchain is het ook mogelijk om de $PEPU tokens vast te zetten voor staking en zo hoge beloningen te verdienen, waar je niets meer voor hoeft te doen. Dit kan direct nadat je de tokens in de presale gekocht hebt, en momenteel staan de geschatte beloningen op 10.943% per jaar.

 

PlayDoge – succesvolle presale gaat door belangrijke grens

De nieuwe meme coin PlayDoge staat op het punt om een belangrijke grens door te breken in de presale. Het is namelijk nog zo’n $ 40.000 verwijderd van de grens van $ 5 miljoen, dit het in korte tijd op heeft gehaald.

Het project doet je terugdenken aan de klassieke game Tamagotchi, maar dan met een overduidelijk crypto tintje. Zo kun je $PLAY tokens verdienen als jij je eigen PlayDoge op hebt gevoed en met het diertje een van de vele Play-to-Earn games van het project gaat spelen.

De tokens van PlayDoge kun je gebruiken om in-game transacties te voltooien en speciale features vrij te spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de tokens die je verdient, verder te verhandelen en zo geld te verdienen met het spelen van de Playdoge games.

De tokens die je koopt in de presale zijn direct vast te zetten via het stakingmechanisme op de website van PlayDoge. Momenteel geeft de website aan dat je een APY van 139% kan verdienen over jouw tokens.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
ADACardanocardano koers

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...