Bearish ADA koers: double-top patroon voorspelt daling voor Cardano

609 totale weergaven
ADA koers onder vuur: double-top patroon voorspelt daling |

De Cardano koers lijkt in een neerwaartse beweging te komen, nu er op de grafieken een zogenaamd “double-top” patroon zichtbaar is. Dit is een veelgebruikt technisch signaal dat vaak een koersomslag naar beneden aangeeft. Hierdoor wordt nu meer ADA naar beurzen gestuurd, wat betekent dat veel mensen hun munten willen verkopen. Gaat de ADA koers hierdoor dalen?

Double-top patroon wijst op daling van ADA koers

Op de dagelijkse grafiek van ADA is een double-top patroon te zien. Dit wijst erop dat de ADA koers verder kan dalen als er geen positief sentiment komt. Als de Cardano koers onder de steun van $0,339 zakt, kan deze snel dalen naar $0,319. Dit niveau ligt ook op de 100% Fibonacci retracement lijn, een belangrijk technisch punt.

Source: TradingView

Om deze neerwaartse trend te doorbreken, moet de ADA koers stijgen tot boven de $0,37. Hiervoor is echter veel koopkracht nodig, die op dit moment ontbreekt.

Cardano koers verwachting: Bearish technische indicatoren

De Relative Strength Index (RSI), een indicator die de kracht van koop- en verkoopdruk meet, staat op 46. Dit betekent dat verkopers de overhand hebben. De RSI wijst naar beneden, wat een teken is dat de neerwaartse druk sterker wordt. De Chaikin Money Flow (CMF), een indicator die het kapitaal dat in en uit ADA stroomt meet, geeft ook een negatief beeld. Dit laat zien dat de verkoopdruk aanhoudt.

Volgens gegevens van CoinGlass zijn er grote hoeveelheden ADA naar beurzen verplaatst. Deze inflows bereikten $4,28 miljoen, het hoogste niveau sinds augustus. Dit suggereert dat veel handelaren van plan zijn hun ADA te verkopen.

Source: CoinGlass

In de derivatenmarkt is het beeld gemengd. Ondanks de neerwaartse signalen blijft er veel interesse in ADA. De open interest, een maatstaf voor hoeveel contracten nog openstaan, steeg tot $238 miljoen, het hoogste niveau deze maand.

De long/short ratio, die aangeeft hoeveel mensen speculeren op een koersstijging (long) versus een koersdaling (short), staat op 1,07. Dit betekent dat er iets meer longposities zijn dan shortposities.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...