ADA koers onderuit na Chang hard fork – waarom stijgt Cardano niet?

1217 totale weergaven
ADA koers onderuit na Chang hard fork – waarom stijgt Cardano niet?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De ADA koers ging flink onderuit na de Chang hard fork op 1 september, ondanks de verwachtingen van een stijging.

Dit werd veroorzaakt door een “sell the news”-effect, waarbij grote investeerders hun ADA verkochten, wat de koers verder deed dalen.

Ondanks de technologische vooruitgang en de nieuwe governanceplannen voor Cardano, waaronder CIP-1694, bleef de verwachte koersstijging uit. Dit roept de vraag op: waarom stijgt Cardano niet na zo’n cruciale upgrade?

Prijsdaling en de Chang Hard Fork

Na de Chang hard fork op 1 september daalde de prijs van ADA aanzienlijk, in tegenstelling tot de verwachte stijging waar ADA-enthousiastelingen op hadden gehoopt na dit cruciale evenement.

Volgens rapporten leidde de upgrade tot een “sell the news”-evenement, waarbij verschillende crypto-whales de kans grepen om aanzienlijke hoeveelheden ADA te verkopen.

Dit droeg bij aan de aanhoudende prijsdaling na het evenement. Ondanks de hoop op een prijsherstel, bracht de upgrade niet de verwachte opwaartse impuls.

De kritiek kwam met name nadat Hoskinson de volgende stappen voor de Cardano-blockchain had uiteengezet na de Chang hard fork. Hij benadrukte de cruciale rol van de opstartfase van het netwerk bij het opzetten van het nieuw geactiveerde bestuursysteem onder het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694.

Wat staat er te wachten na de Cardano Hard Fork?

Hoskinson benadrukte dat het bestuurskader dat is ingevoerd met de Chang hard fork meerdere partijen omvat. Stake pool-operators, gedelegeerde ADA-houders en een nieuw gevormd constitutioneel comité spelen nu een belangrijke rol in het bestuur van het netwerk.

Hij legde verder uit hoe belangrijk de opstartfase is, die essentieel is voor het succesvol opzetten en stabiliseren van de nieuwe bestuursmechanismen. Deze fase zorgt ervoor dat alle componenten van CIP-1694 naar behoren functioneren en legt de basis voor de meer geavanceerde bestuursfuncties die nog moeten komen.

Hoskinson onthulde ook dat er binnen de komende 90 dagen een nieuwe hard fork, genaamd Chang+1, zal plaatsvinden. Deze update is bedoeld om de bestuursmechanismen die momenteel worden geïmplementeerd verder te verbeteren.

Hoewel de prijs dus niet direct gestegen is, ziet de toekomst er wel goed uit voor Cardano; er is ook een analist die een stijging voorspelt van meer dan 1000%:

Analist voorspelt stijging van 1000% voor Cardano

Dan Gambardello, een bekende crypto-analist, heeft onlangs gewezen op wat een belangrijk technisch teken zou kunnen zijn voor Cardano (ADA). Op de ADA-BTC-daggrafiek wijst hij op een “bullish” divergentie die zich aan het vormen is, wat zou kunnen betekenen dat de prijs van Cardano zal stijgen vergeleken met Bitcoin.

Wanneer de prijs van Cardano daalt, maar de Relative Strength Index (RSI), een belangrijke momentumindicator, stijgt, wordt de divergentie significant. Gambardello wijst op een vergelijkbaar patroon dat vier jaar geleden optrad en leidde tot een rally van 1.000% van Cardano tegen Bitcoin.

Koers Cardano
Cardano Koers

Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Cardano kunnen stijgen van de huidige prijs van $ 0,326 naar $ 3,30, wat het een waarde zou geven van ongeveer $ 117,4 miljard. Dit zou Cardano naar de top van ’s werelds grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie brengen.

De sleutel tot het bereiken van deze 1.000% groeidoelstelling ligt niet alleen in de technische grafieken. Het gaat om Cardano’s vermogen om zijn gebruikersbasis te laten groeien, zijn bruikbaarheid te vergroten en bredere adoptie te waarborgen in het concurrerende blockchain-ecosysteem. De Chang hard fork is een goede stap in deze ontwikkelingen.

Het is ook verstandig om andere kansen binnen de markt te ontdekken. Twee van deze kansen zijn Pepe Unchained en The Meme Games. Beiden bevinden zich in de presale fase en bieden investeerders zo de kans om vroeg in te stappen tegen aanzienlijke rendementen.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) is een opwindende nieuwe meme coin die een aanzienlijke bijdrage levert aan de markt. Experts geloven dat het een verbeterde versie is van de populaire Pepe, waarbij PEPU mogelijk de prestaties van PEPE zal overtreffen. Dit project trekt zeker aanzienlijke belangstelling, aangezien het al meer dan $ 12 miljoen aan financiering heeft opgehaald in de presale.

Pepe Unchained is veel meer dan zomaar een meme coin zonder functionaliteiten. In plaats daarvan is het van plan om zijn eigen layer-2-blockchain te introduceren die is gebouwd op Ethereum. Deze blockchain heeft als doel om transactiesnelheden te bieden die 100 keer sneller zijn en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Als gevolg hiervan wordt het een ideaal platform voor ontwikkelaars om nieuwe meme-tokens te creëren.

Investeerders zijn vooral enthousiast over deze nieuwe meme coin vanwege de aantrekkelijke staking-beloningen. De L2 werkt met een aanzienlijk snellere en kosteneffectievere snelheid, wat resulteert in hogere rendementen voor degenen die investeren. Als gevolg hiervan kunnen ze hun PEPU-tokens direct staken nadat ze ze hebben gekocht, en een aantrekkelijke beloning van 168% verdienen.

Om te profiteren van dit veelbelovende cryptocurrency-initiatief is snel handelen essentieel. Hoewel de duur van de presale onzeker blijft, suggereert het feit dat er al meer dan $ 12 miljoen is opgehaald dat het niet lang meer zal duren voordat de presale de volledige capaciteit bereikt.

The Meme Games (MGMES)

The Meme Games is een innovatieve cryptogame die de opwinding en het enthousiasme van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs succesvol combineert met de humor van een meme coin. In deze game nemen personages die zijn geïnspireerd door memes het tegen elkaar op in wedstrijden die plaatsvinden tijdens de evenementen in Parijs.

Deelnemers aan deze cryptogame kunnen meedoen door de native MGMES-token te verkrijgen. Nadat ze deze token hebben verkregen, hebben ze de mogelijkheid om te kiezen uit vijf memepersonages: BRETT, TURBO, PEPE, SHIB en DOGE. Als een gebruiker een personage selecteert dat een gouden medaille behaalt, ontvangen ze een bonus van 25% op hun eerste aankoop.

Naast de cryptogame The Meme Games kunnen gebruikers ook hun verworven of verdiende MGMES-tokens inzetten binnen het inzetsysteem van dit project om extra tokens te genereren. Momenteel is een APY van 460% beschikbaar en is er meer dan $ 420.000 opgehaald tijdens de presale.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...