Is ADA koers klaar voor stijging door nieuwe Cardano updates?

890 totale weergaven
cardano koers

Cardano krijgt steeds meer aandacht door de recente ontwikkelingen in het netwerk, wat mogelijk de ADA koers kan doen stijgen. Sinds de overgang naar de Voltaire fase op 1 september, heeft Cardano belangrijke updates doorgevoerd die invloed kunnen hebben op de ADA koers, ondanks de huidige daling in de cryptomarkt. Door deze veranderingen zou ADA binnenkort zijn eigen stijging kunnen doormaken.

Nieuw governance tool gelanceerd op Cardano

Een belangrijke ontwikkeling is de lancering van het GovTool, een governance tool die nu live is op de Cardano mainnet. Dit werd aangekondigd door Intersect, een organisatie binnen de Cardano community, via een bericht op X.

Hoewel de volledige overgang naar een door de gemeenschap beheerd netwerk nog wat tijd zal kosten, is dit een grote stap vooruit.

Met het GovTool kunnen gebruikers zich registreren als gedecentraliseerde vertegenwoordiger (dRep) of hun stem uitbrengen door deze aan anderen te delegeren. Dit bevordert een meer open en transparant besluitvormingsproces.

Net zoals bij protocollen als MakerDAO, waar stemgerechtigde token holders belangrijke beslissingen nemen, zal dit tool ADA houders in staat stellen om actief deel te nemen aan de governance van het netwerk.

Om dit te doen, moeten gebruikers hun wallets verbinden om mee te stemmen op voorstellen. Dit kan de vraag naar ADA vergroten, wat een positief effect op de koers kan hebben. Naast het GovTool zijn er nog meer tools in ontwikkeling om het nieuwe gedecentraliseerde systeem verder te ondersteunen.

Zal de ADA koers snel stijgen?

De ADA koers kan profiteren van deze ontwikkelingen. Op dit moment blijft de koers vrij stabiel rond $0.3219, wat een daling van 1.05% is in de laatste 24 uur volgens CoinMarketCap. Ook het handelsvolume is met 3% gedaald tot $301 miljoen.

Toch kan deze tijdelijke daling juist de basis vormen voor een nieuwe groeispurt. Analisten denken dat als ADA uit het huidige ‘falling wedge’-patroon breekt, de koers in de nabije toekomst richting de $0.4 kan gaan.

Lees meer over:
ada koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...