AI-crypto stijgen hard in aanloop naar Nvidia-kwartaalcijfers

846 totale weergaven
AI-crypto dalen, terwijl NVIDIA hard stijgt; ommekeer op komst? |

Als je dacht dat bitcoin (BTC) een indrukwekkende week had, dan zullen de prestaties van tokens die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) je helemaal verrassen. Deze veelbelovende niche heeft de afgelopen week grote stappen gezet wat betreft de onderliggende koersen. Dit gebeurde in afwachting van de nieuwe kwartaaalresultaten van chipfabrikant Nvidia (beurssysmbool: NVDA, waar met veel belangstelling naar uit wordt gekeken.

AI-tokens stelen de show

Bitcoin heeft een uitstekende week achter de rug met een totale prijsstijging van bijna 10%. De cryptokoning luidde de week in op een prijs van grofweg $ 58.400, maar sloot deze gisteravond enkele honderden dollars boven de $ 64.000 af.

Veel altcoins zijn er daarentegen in geslaagd om de indrukwekkende prijsstijging van bitcoin te overtreffen. Met name de niches van memecoins en kunstmatige intelligentie stalen de show vorige week in het cryptoland.

AI-supermunt artificial superintelligence alliance (ASI) spande de kroon met een stijging van meer dan 60% in 7 dagen tijd. ASI is een kersverse crypto die is ontstaan uit de krachtenbundeling van drie grote op AI-gebaseerde cryptoprojecten: Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN).

ASI zet vandaag zijn jaloersmakende opmars voort met een nieuwe stijging van 9,61%. Hiermee is het vandaag, net zoals vorige week, met afstand de best presterende top 100-cryptomunt

ASI is ook vandaag weer de best presterende cryptomunt, met een stijging van 9,61%

ASI wordt op de voet gevolgd door render (RENDER) dat de afgelopen week maar liefst 41% is gestegen in waarde. 

Ook andere AI-tokens hebben een uitstekende week achter de rug. Zo steeg near protocol (NERA) met meer dan 25% en heeft bittensor (TAO) een sprong van 21% gemaakt.

Deze AI-tokens hebben met deze stijgingen stuk voor stuk hun grote teloorgang van eerder deze maand goed weten te maken. Dit terwijl bitcoin en veel andere altcoins nog altijd diep in de min staan wat dat betreft.

Nvidia-kwartaalcijfers op komst

De opvallende prijsstijgingen van AI-tokens komen op het moment dat de markten zich voorbereiden op een van de belangrijkste kwartaalresultaten van techbedrijven dit jaar. 

Aankomende woensdag zal Nvidia zijn cijfers voor het tweede kwartaal bekendmaken, een gebeurtenis die in het verleden vaak grote impact heeft gehad op AI-gerelateerde cryptocurrencies. De recente sterke koersstijgingen suggereren dat investeerders optimistisch zijn over de financiële prestaties van Nvidia en anticiperen op sterke resultaten.

In het eerste kwartaal liet Nvidia indrukwekkende groeicijfers zien, met een omzetstijging van 18% vergeleken met het voorgaande kwartaal en een stijging van maar liefst 262% tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Als Nvidia opnieuw sterke cijfers weet te presenteren, zou dit kunnen leiden tot een verdere stijging van AI-tokens,

Lees meer over:
Nvidia

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...