Alex Labs onthult herstelplan en verbeterde beveiligingsmaatregelen na hack

5530 totale weergaven

Alex Labs, een Bitcoin Layer 2 (L2) ontwikkelaar, kondigde een uitgebreid plan aan om het vertrouwen van de gemeenschap te herstellen en de platformactiviteiten te hervatten na een recente aanval. De aankondiging werd gedaan tijdens een X Space sessie op 29 mei, waar het team de herstelstrategie uiteenzette en inging op de zorgen van de gemeenschap.

Herstel en bestuur

De Alex Labs Foundation heeft twee cruciale bestuursstemmingen in gang gezet: het Treasury Grant Program (TGP) en het besluit om pools die niet getroffen zijn, waaronder verschillende Stacks (STX) pools, te heropenen. De TGP-stemming is bedoeld om te bepalen wat het beste gebruik is van teruggewonnen activa en biedt vijf opties, hoewel optie drie en vier risico’s met zich meebrengen vanwege hun synthetische aard. Als de prijs van Stacks (STX) boven de $3 stijgt of het Alex token onder de $0,13 daalt, kan er een tekort aan onderpand ontstaan, wat mogelijk leidt tot het de-peggen van het synthetische activum.

De wens van de gemeenschap om het platform “zo snel mogelijk” te heropenen wordt zorgvuldig afgewogen tegen de potentiële risico’s. De Alex Labs Foundation benadrukte de noodzaak om de voordelen van het heropenen van pools af te wegen tegen de risico’s.

Inspanningen voor beveiliging

Als reactie op de inbreuk heeft Alex Labs verschillende nieuwe beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd. Deze omvatten samenwerking met Kaamel Technology om het incident te onderzoeken. Daarnaast wordt een nieuwe op smart contracts gebaseerde multisig-beveiligingsaudit ingevoerd. De Foundation werkt ook samen met juridische entiteiten, lokale wetshandhavingsinstanties en centralized exchanges om de gestolen tegoeden op te sporen, te bevriezen en terug te krijgen.

Voortdurende communicatie

De Alex Labs Foundation heeft toegezegd open te blijven communiceren met de gemeenschap. Ze kondigden plannen aan om een reeks AMA’s te houden om de gemeenschap op de hoogte te houden van de lopende inspanningen en bestuursdiscussies. De bestuursstemmingen zullen op 2 juni om 15:30 uur UTC worden afgerond en zullen het toekomstige beheer van de teruggevorderde fondsen bepalen.

Lees meer over:
alex labsdefihack

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....