Altcoin seizoen gepauzeerd: wat betekent Bitcoin’s duikvlucht voor de altcoin verwachting deze zomer?

3866 totale weergaven

Maandenlang wordt er al gesproken over een nieuw altcoin seizoen, maar deze voorspellingen zijn nog altijd niet uitgekomen. Ook nu Bitcoin een aanzienlijke daling doormaakt, lijkt er toch weer geen sprake te zijn van een nieuw altcoin seizoen.

Er is sprake van een altcoin seizoen zodra 75% van de altcoin markt het beter doet dan de Bitcoin koers. Een daling van de Bitcoin koers brengt daarom vaak hoop voor altcoin liefhebbers, maar de dominantie weet ondanks deze daling toch toe te nemen.

Wat betekent Bitcoin’s duikvlucht voor de altcoin verwachting deze zomer?

Bitcoin daalde over de afgelopen week maar liefst 6%, maar de dominantie ten opzichte van de rest van de markt wist alsnog toe te nemen met 0,33% naar 53,83%.

btc
Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Conclusie, een altcoin seizoen lijkt nog ver weg. Iets wat verder bevestigd wordt door de altcoin seizoen index. Deze index geeft aan wanneer er officieel sprake is van een altcoin seizoen. Een waarde van 25 of lager wijst op een Bitcoin seizoen, terwijl een waarde van 75 wijst op een altcoin seizoen.

De index bevindt zich op dit moment op slechts 27.

altcoin season index
Altcoin season index – Bron: blockchaincenter.net

Toch betekent dit niet dat elke altcoin slecht presteert. Er zijn, ondanks de moeilijke fase van de crypto markt, meerdere altcoins die in staat zijn grote successen te boeken.

Hieronder beschrijven we daarom een drietal van de beste altcoins van dit moment. Al deze nieuwe altcoins wisten over de afgelopen weken miljoenen aan kapitaal op te halen.

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – nieuwe meme coin brengt het Wilde Westen naar de blockchain

Shiba Shootout is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die een gaming wereld heeft ontworpen die zich afspeelt in het Wilde Westen. In deze wereld kunnen spelers het als cowboy tegen elkaar opnemen om de beste Shiba Sharpshooter te worden. Binnen het ecosysteem van Shiba Shootout zijn er verschillende unieke functies te vinden die allemaal beloningen op kunnen leveren.

Zo zullen gebruikers deel kunnen nemen aan de Lucky Lasso Lottery die grote prijzen met zich meebrengt. Een deel van de prijzenpot van deze loterij gaat ook naar het goede doel. Daarnaast zijn er ook Campfire Storytelling sessies waarin gebruikers hun ervaringen over de crypto markt kunnen delen. Ook hier is de native SHIBASHOOT token te verdienen.

Gebruikers kunnen ook gebruik maken van het Cactus Staking mechanisme. Binnen dit innovatieve staking mechanisme zullen gebruikers hun fondsen zien groeien aan de hand van een digitale cactus. Hoe groter je fonds groeit, hoe groter je cactus wordt.

De presale van Shiba Shootout wist in enkele dagen tijd al meer dan $ 500.000 op te halen. Tokens kosten in de huidige fase $ 0,0195 per SHIBASHOOT token, maar zullen in de volgende fase van de presale, die ingaat als er $ 1,2 miljoen is opgehaald, duurder worden. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Pepe Unchained (PEPU) – eerste meme coin Layer 2 oplossing ter wereld

Pepe Unchained is een nieuwe meme coin die gebruik maakt van de bekende Pepe meme in zijn vormgeving. In tegenstelling tot vele andere Pepe gerelateerde meme coins, inclusief Pepe coin zelf, brengt Pepe Unchained de nodige utility met zich mee. Dit project is namelijk bezig met de ontwikkeling van de eerste meme coin Layer 2 oplossing ter wereld.

Vele meme coins die zich bevinden op Layer 1 oplossingen zoals Ethereum hebben vaak te maken met langzame transactie snelheden en hoge transactie kosten. Om die reden heeft Pepe Unchained zijn eigen Layer 2 oplossing ontwikkeld. Dit vormt dan ook een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins.

Gebruikers kunnen naast de Layer 2 oplossing van Pepe Unchained ook genieten van aantrekkelijke staking beloningen. Ondanks dat er al meer dan 200 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet, is er nog steeds sprake van een APY van boven de 800%.

xDe presale van Pepe Unchained bevestigt hoe populair dit project is. In korte tijd werd er namelijk al meer dan $ 2,3 miljoen opgehaald. Tokens kosten tijdens de huidige presale fase $ 0,0082596 per stuk, maar zullen verder stijgen in prijs zodra er $ 2,49 miljoen is opgehaald. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

 

WienerAI (WAI) – nieuwe meme coin lanceert eigen AI trading bot

WienerAI is een voorbeeld van de nieuwe generatie van meme coins die niet alleen meer ontwikkeld worden als grap, maar echte utility met zich meebrengen. In het geval van WienerAI gaat het om een AI trading bot die gebruikers in staat stelt om crypto gerelateerde vragen te stellen.

Net als normale meme coins heeft WienerAI een hilarische vormgeving en staat het X kanaal vol leuke memes. Tegelijkertijd kunnen gebruikers hier echter terecht voor een innovatieve AI trading bot die crypto investeerders grote voordelen op kan leveren. Hiermee spreekt dit project aan op zowel de meme coin als AI crypto community.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1808894851133681863%7Ctwgr%5E8cb2832875cd8cdf2ba5b4a04d39af16d8a2a0bb%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FWienerDogAI%2Fstatus%2F1808894851133681863

Gebruikers kunnen de AI trading bot dus gebruiken om crypto gerelateerde vragen te stellen en op die manier advies te winnen dat ze mogelijk een voordeel op de rest van de markt kan geven. Het gewonnen advies kan ook meteen gebruikt worden aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via deze AI trading bot.

De presale van WienerAI is misschien wel de meest succesvolle van 2024. Deze presale heeft namelijk al meer dan $ 7 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen. Tokens zijn op dit moment te koop voor $ 0,000725 per stuk, maar zullen in elke nieuwe fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...