Nederlands Bitcoin bedrijf AMDAX slokt adviseur BurgerCrypto op

Bitcoin bedrijf AMDAX heeft adviseur BurgerCrypto overgenomen. Een signaal dat er een consolidatieslag gaande is op de Nederlandse markt.

AMDAX slokt BurgerCrypto op

Het bedrijf uit Amsterdam is een exchange en custodian van Bitcoin en andere cryptovaluta. De propositie zit als volgt in elkaar. Vermogende individuen kunnen aankloppen zodra men interesse heeft om exposure te hebben in Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

AMDAX draagt zorg voor het aankopen en het bewaren van de private keys van deze Bitcoin. Ze spelen daarmee in op ontzorging. De inleg is 25.000 euro.

AMDAX verwacht eind 2020 10 miljoen euro onder beheer te hebben van vermogende beleggers. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op hun activiteiten.

Lucas Wensing van AMDAX licht in het persbericht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We verwelkomen regulering, want Bitcoin en andere cryptovaluta hebben ten onrechte een associatie met criminaliteit. We verwachten dat regulering helpt om crypto sneller te laten uitgroeien tot een mainstream beleggingsvorm.'[/penci_blockquote]

Stock-to-flow model

Marcel Burger is oprichter van BurgerCrypto en levert advies aan vermogende individuen. Burger is bekend om zijn (opbouwende) kritiek op het stock-to-flow model van Plan B.

Met Burger haalt AMDAX meer gespecialiseerde expertise en zijn klantenbestand in huis. Het is onbekend welk overnamebedrag er met de deal gemoeid is.

Burger zegt erover:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Samen kunnen we optimaal inspelen op de stijgende behoefte naar crypto als belegging. Er lijkt een momentum voor crypto-beleggen. Ook omdat investeren in Bitcoin interessant is om inflatie-risico’s af te dekken.'[/penci_blockquote]

Interview Hup Bitcoin

Burger was eerder dit jaar te gast bij de podcast Hup Bitcoin, waarin hij uitgebreid inging op het S2F-model. In een eerder interview voorspelde Burger een nieuw record voor Bitcoin voor eind 2021.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...