‘Amerika komt met landelijke regels voor Bitcoin bedrijven’

Het oprichten van een bedrijf in de bitcoin industrie is niet altijd even makkelijk. De regels verschillen per land, en in Amerika zelfs per staat. Dat laatste gaat veranderen.

De Amerikaanse toezichthouder genaamd de Conference of State Bank Supervisors (CSBS) komt vandaag met uniforme regels voor het hele land. Dat meldt Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Regels

CSBS is de nationale organisatie van banktoezichthouders in de VS. Zij overzien 79% van de Amerikaanse banken en houden ook een oogje in het zeil bij andere financiële services.

De regelgevers zijn het eens over de landelijke aanpak voor bitcoin bedrijven. In plaats van lokale regels, wetten en richtlijnen komen er uniforme regels waar iedereen aan moet voldoen.

Toezichthouders

De nieuwe plannen zorgen voor een duidelijke structuur: er komt één groep van toezichthouders die alle licenties moeten afhandelen.

Wil je in Amerika aan de slag in de wereld van bitcoin, dan moet je dus toestemming krijgen van dit nog te kiezen groepje mensen.

Grote industrie

Volgens Reuters kunnen bedrijven hierdoor hun services makkelijker uitrollen in de rest van Amerika. Zij praten over een industrie waar meer dan $1 biljoen (!) in omgaat.

Een centraal groep met toezichthouders met regels zorgt ervoor dat het goedkoper is om te voldoen aan alle regels. Als je eenmaal de goedkeuring hebt hoef je niet meer per staat je services en compliance aan te passen.

Dat is positief voor bedrijven die door de keuring komen en graag landelijk actief willen zijn. Maar de regels hebben ook nadelen: wanneer je als ondernemer niet door de landelijke keuring komt, wordt het lastiger om lokaal alsnog voet aan de grond te krijgen.

Nieuwe aanpak

Volgens de CEO van CSBS, John Ryan, is deze nieuwe aanpak vooral efficiënter: ”Staten geven niet hun autoriteit op, wel kunnen ze makkelijker informatie delen.”

De nieuwe aanpak komt voort uit klachten vanuit de industrie. Voldoen aan verschillende regels en richtlijnen per staat kost tijd én geld. Als ondernemer moet je vooralsnog meer dan 40 licenties bemachtigen om overal in de VS aan de slag te gaan.

En dat laatste gaat dus veranderen. En dat klinkt goed: maar de vraag is wat er gebeurd met partijen die niet door de landelijke keuring komen maar wel in één staat willen en kunnen opereren.

Bitcoin in Amerika

De Amerikaanse bitcoin industrie is constant in beweging. Een aantal recente nieuwtjes op een rij:

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...